petak, jul 19, 2019
Naslovna / Vesti / Putari će morati da očiste puteve dva sata nakon što padne sneg

Putari će morati da očiste puteve dva sata nakon što padne sneg

Cilj države je da do kraja iduće godine bude pokrivenih svih 15.000 kilometra održavanja puteva, a u planu je da putari imaju određen rok za koji moraju da očiste saobraćajnice.

To je najavio državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica. Kako je rekao, putevi će se održavati u skladu s vremenskim prilikama te se nabavlja i 18 meteo-stanica.

„To znači da ćemo se u budućem periodu više fokusirati na kvalitet izvedenih usluga nego na količine materijala, radova, ljudstva i mehanizacije koji su uglavnom bile do sada u ugovornom odnosu koje imamo sa putarskim preduzećima“, rekao je Poledica za RTS.

On je objasnio da je iz kredita Svetske banke, 60 miliona evra namenjeno za održavanje 8.000 kilometara puteva u niškom, vranjskom i kruševačkom kraju.

„Na primer, u roku od dva časa od prestanka snežnih padavina putarsko preduzeće će imati rok da dovede put na nivo trenja koji je propisan ugovorom. Ako to dovede u roku od tri sata država će imati mogućnost da naplati penale tom putarskom preduzeću“, kaže Poledica.

Iz ministarstva, koje sa preduzećem „Putevi Srbija“ realizuje taj posao, poručuju da će prvi put putare tražiti na javnom tenderu.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.