среда, 3 јуна, 2020
Насловна / Вести / Путари ће морати да очисте путеве два сата након што падне снег

Путари ће морати да очисте путеве два сата након што падне снег

Циљ државе је да до краја идуће године буде покривених свих 15.000 километра одржавања путева, а у плану је да путари имају одређен рок за који морају да очисте саобраћајнице.

То је најавио државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг Поледица. Како је рекао, путеви ће се одржавати у складу с временским приликама те се набавља и 18 метео-станица.

„То значи да ћемо се у будућем периоду више фокусирати на квалитет изведених услуга него на количине материјала, радова, људства и механизације који су углавном биле до сада у уговорном односу које имамо са путарским предузећима“, рекао је Поледица за РТС.

Он је објаснио да је из кредита Светске банке, 60 милиона евра намењено за одржавање 8.000 километара путева у нишком, врањском и крушевачком крају.

„На пример, у року од два часа од престанка снежних падавина путарско предузеће ће имати рок да доведе пут на ниво трења који је прописан уговором. Ако то доведе у року од три сата држава ће имати могућност да наплати пенале том путарском предузећу“, каже Поледица.

Из министарства, које са предузећем „Путеви Србија“ реализује тај посао, поручују да ће први пут путаре тражити на јавном тендеру.

Прочитајте и ово

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.