субота, 15 августа, 2020
Насловна / Вести / 7 знакова који вам откривају да сте на погрешном послу

7 знакова који вам откривају да сте на погрешном послу

Вероватно многи од вас и без овога знају да су незадовољни оним што раде. Но неки људи сами себе уверавају да им је добро на послу, а заправо су јако несрећни.

Постоје знакови који откривају да сте заглавили на радном месту које вам не одговара из разних разлога, а када сте незадовољни послом, то се може негативно одразити и на бројне друге аспекте вашег живота, укључујући и здравље.

Не напредујете

Ако сте годинама не мичете с мртве тачке, како у смислу позиције коју заузимате, тако и у смислу личног напретка, односно стицања нових вештина, онда је крајње време да почнете тражити нови посао. Ако ту више немате шта научити, а не очекујете ни напредовање у блиској будућности, велике су шансе да ћете у истој ситуацији заглавити још годинама.

Посао је постао рутина

Обављате ли све радне задатке аутоматски, док сте у глави негде потпуно друго, онда сигурно нисте задовољни послом који вас је претворио у строј. Престаните да живите у рутини и потражите неки други посао те на време спасите своје ментално здравље.

Немате подршку

Када вас ближњи не подржавају у послу који радите, то може значити да сматрају да заслужујете нешто боље. Послушајте шта имају да вам кажу, јер можда су у праву. С друге стране, ако осећате да немате подршку радних колега, онда вам сигурно није ни пријатно на послу, а то је добар знак да је време за тражење новог.
Размишљате о промени каријере или докторату

Свеједно је размишљате ли стварно о томе или само другима продајете празне приче о својим великим плановима јер у сваком случају то значи да нисте задовољни с вашим садашњим животом и послом. Ако заиста мислите да ће вас потпуна промена каријере или дошколовање учинити срећнијим, онда се одважите на те кораке или, пак, срећу потражите на неком другом радном месту.

Под стресом сте

Стрес је саставни део живота и нормално је повремено бити нервозан. Но ако баш сваког јутра устајете с грчем у желуцу, а стрес вас држи и након што с посла дођете кући, можда бисте требали размислити о отказу. Не само због бољег радног окружења већ и због вашег здравља.

Осећате се мање вредно

Ако вас колеге подцењују или уопше не доживљавају те вам не пружају ни прилику да се искажете у свом пуном сјају, онда вам сигурно на послу није ни пријатно. Мислите ли да сте способни за више, немојте само седити већ предузмите нешто.

Посао није испунио ваша очекивања

Имали сте велика очекивања када сте се запослили која се никада нису остварила? Обећано вам је да ћете радити нешто потпуно другачије? Ако се до сада ништа није променило, вероватно ни неће, а посао који вам не допушта да живите живот какав бисте желели најбоље би било што пре да напустите.

Мењање посла или каријере може бити јако тешко, но потребно је одважити се на такав корак и понекад рескирати у животу.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.