utorak, mart 31, 2020
Naslovna / Servisne informacije / AMS: Kolovozi mokri, zastoja nema, ali je vožnja usporenija

AMS: Kolovozi mokri, zastoja nema, ali je vožnja usporenija

Zbog kiše, koja pada u pojedinim krajevima Srbije, kolovozi su mokri, dok magla i dalje smanjuje vidljivost na području Kopaonika, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Vanrednih prekida i zastoja na prioritetnim putnim pravcima nema, ali svakako na nešto usporeniju vožnju treba računati na deonicama na kojima su radovi u toku.

Vozači se pozivaju da smanje brzinu kretanja i prilagode je uslovima na putu, jer mokri i vlažni kolovozi produžavaju zaustavni put vozila, a time se i rizik od saobraćajnih nezgda povećava.

Kraj još jedne radne nedelje u večernjim satima doneo je nešto veći broj vozila i pojačan saobraćaj, kako na gradskim ulicama, tako i na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima, dodaje se u saopštenju.

AMS najavljuje da će se 18. decembra, u periodu od 07:00 do 15:30, izvoditi se radovi na postavljanju induktivnih petlji u kolovoz, na državnom putu IV reda broj 26, deonica petlja Ostružnica-Umka, u Ostružnici, u zoni radova od 30 metara.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom, uz propisno postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju i opremu.

U saopštenju se ukazuje i na klizište na putu Vlase – Petlja Vranje jug, u mestu Pržar. Alternativnih putnih pravaca nema.

Do klizanja je došlo usled pucanja vodovodnih cevi u kosini puta.

Saobraćaj se odvija naizmenično po postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji. Očekivani rok normalizacije saobraćaja je do kraja zimske sezone.

Pored toga, završeni su radovi na izgradnji petlje “Nova Pazova“. Uklonjena je privremena saobraćajna signalizacija i uspostavljeno redovno odvijanje saobraćaja na auto-putu Beograd-Novi Sad, u oba smera, u zoni nove petlje Nova Pazova.

Takođe je u saobraćaj pušten i nadvožnjak u okviru petlje “Nova Pazova”, pa je normalizovan saobraćaj na lokalnom putu Nova Pazova – Stari Banovci.

Došlo je do izmene režima saobraćaja zbog odrona i klizišta na državnom putu IV reda broj 23, u mestu Draževići. Na navedenoj deonici je postavljena privremena saobraćajna oprema i signalizacija dok se saobraćaj odvija jednom trakom, saopštio je AMS.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.
Sve informacije o Bačkoj Palanci i okolnim mestima možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @BackaPalanka021

Izvor: Tanjug / Foto: Tanjug/ J.Pap

Pročitajte i ovo

Raspored sahrana zakazanih za ponedeljak 07. maj

Raspored sahrana zakazanih za ponedeljak 07. maj na grobljima koja su pod ingerencijom JKP „Komunalprojekt„ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.