Насловна / Вести / Андрија Герић поделио савете одбојкашицама Паноније!

Андрија Герић поделио савете одбојкашицама Паноније!

Прослављени одбојкашки репрезентативац Србије Андрија Герић, каријеру је наставио као успешан психолог и ментални тренер. Спојио је своје искуство у спорту и знање из психологије, како би помогао спортистима да се што боље припреме за утакмице и остваре одличне резултате. Предавање под називом „Психологија спорта“, одржао је одбојкашицама „Паноније“ из Бачке Паланке.

Психичке тегобе спортиста, њихове борбе са депресијом, поготову оних који заврше каријеру, теме су о којима се код нас ретко говори, каже за Радио-телевизију Војводине Андрија Герић.

„Постоји програм у Олимпијском комитету, који се бави управо спортистима који су са тридесет и пет година завршили каријеру и често су збуњени и не знају шта даље, а у пуној су снази. Помажем им да се пронађу у некој новој улози“, наглашава он.

Одлазак спортиста код психолога не треба да буде табу, него нешто попут редовног тренинга у теретани.

„Важно је да се спортиста осећа најбоље за оно што треба да ради. Долази пуно тенисера, то је индивидуални спорт и њима је прилично тешко током важних мечева, а што се тиче фудбалера долазе голмани, нападачи ређе јер они, како ми је један другар рекао не желе да признају да имају проблем“, каже уз осмех Герић.

Андрија Герић, 20 година био је професионални одбојкаш, одиграо је око хиљаду утакмица и освојио 40 медаља. Психологију је завршио у Новом Саду. Поред тога што ради као ментални тренер, планира да изда и књигу, у којој ће теорију спојити са практичним искуствима.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/RTV)

Прочитајте и ово

ДЕСПОТОВО: Поврће скупље због суше

ДЕСПОТОВО – Ниска јутарња температура и чињеница да је октобар месец наводи на размишљање о …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *