субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / Бачка Паланка 11. априла гласа поново!

Бачка Паланка 11. априла гласа поново!

Републичка изборна комисија (РИК) прихватила је данас приговоре којима се поништавају избори на два бирачка места у Србији и донела решење о понављању гласања 11. априла 2017.

Избори ће бити поновљени на бирачком месту број 11. у Бачкој Паланци и на бирачком месту број 11. у Зрењанину.

Приговор Милоша Марковића из Београда у вези са бирачким местом број 11. у Бачкој Паланци је усвојен једногласно.

Марковић је навео да је на том бирачком месту у Бачкој Паланци неколико особа гласало упркос томе што им се ЈМБГ разликовао у бирачком списку и у личној карти.

[the_ad id=“2355″]

Једногласно је усвојен и Марковићев приговор за бирачко место број 11. у Зрењанину, где је, како је навео, утврђено да је број гласачких листића у гласачкој кутији већи од броја бирача који су гласали.

Бирачки одбори у местима где су понистени избори за председника биће распуштени и именоваће се нови.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић је рекао да се за следећу седмицу одлаже одлучивање о приговору Раше Недељкова, јер у материјалу нема његовог јединственог матичног броја, па се не може утврдити његов идентитет.

Он је, иначе, поднео приговор који се односи на бирачко место број 10. у Краљеву у коме је навео да је утврђен већи број гласачких листића у гласачкој кутији од броја бирача.

Чланови РИК- су одбацили два приговора и то у вези са бирачким местима број 16. у општини Кнић и на бирачком месту број 29. у Јагодини.

У тим приговорима је наведено да су на истом бирачком месту, као чланови бирачког одбора, били супружници, а одбијен је и приговор на бирачком месту број 27. у Цхуприји где је као неправилност наведено да су чланови органа за спроводјење избора лица која сродници по првој линији.

[the_ad id=“2355″]

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.