Насловна / Вести / БАЧКА ПАЛАНКА ГРАД СПОРТА

БАЧКА ПАЛАНКА ГРАД СПОРТА

Проглашењем најбољих спортиста, екипа и колектива у 2016. години, протеклог понедељка је окончана традиционална, 52. акција спортске редакције „Недељних новина“ „Бирамо спортисту године“.

За најбољу спортисткињу Општине је и ове године, без дилеме, проглашена државна репрезентативка у каратеу и такмичарка „Тикваре“ Бојана Младежић, док је тај епитет у мушкој конкуренцији и овај пут понео фудбалер ОФК „Бачке“ Весељко Тривуновић. Ове године је организатор увео и малу новину, а то је признање за најбољу спортисткињу ван конкуренције. То признање је добила Дејана Бачко, такмичарка ТК „Гитрос“ из Новог Сада у паратеквонду.

Испред покровитеља акције, локалне самоуправе, је спортисте поздравио председник Скупштине општине Бачка Паланка Мита Лачански који се спортистима захвалио на свим оствареним резултатима и успесима.

ФОТО: Бачка Паланка ИНФО

-Знам да то није било лако и знам да су спортисти имали много проблема, али су заједно са тренерима и уз подршку родитеља остварили завидне спортске резултате. Помогла им је у томе и Општина, онолико колико је могла. Знамо да је та помоћ мала, али се трудимо да сваке године она буде све већа, рекао је Лачански и додао: 

– Бачка Паланка је увек била и биће град спорта и врхунских спортиста. Локална самоуправа је неизмерно захвална спортистима на успесима које бележе у земљи и ван њених граница, увек ћемо бити уз њих да им помогнемо када им је најтеже. Надам се да ћемо у наредном периоду моћи више да издвајамо за спорт из буџета, улажемо у спортисте, јер нема боље инвестиције од улагања у будућност. Наши спортисти су и најбољи амбасадори Бачке Паланке и Србије на великим светским такмичењима. Желим им да тако наставе јер ћемо само на тај начин градити нашу светлију будућност у коју верујемо, нагласио је председник СО Бачка Паланка Мита Лачански.

Спортистима и спортским радницима се обратио и директор Установе за спорт и рекреацију Дарко Божовић који им је пожелео да вреднос наставе да раде и напорно тренирају, како би им резултати били још бољи и издвојио да је најважније од свега да постану добри људи.

По традицији, у овој акцији се бирају најбољи спортиста и спортисткиња Општине у прошлој години, листа најуспешнијих спортиста, најбоље екипе и клубови у мушкој и женској конкуренцији, најуспешнији спортски колектив у нашој средини, као и најперспективнији млади спортски таленти.

На листи најперпективнијих младих спортиста у 2016. години нашли су се: одбојкашица „Меркура“ Милица Новаковић, одбојкашица „Сокола“ Александра Попов, одбојкашица „Паноније“ Милица Кнежевић, кошаркаш „Феникса“ Игор Шиник, стонотенисерка „Челарева“ Сара Радак, кошаркашица „Челарева“ Теодора Поповић, рукометаш „Лавова БП“ Никола Ћировић, фудбалер „Крила Крајине“ Вук Војновић, фудбалер ОФК „Бачка“ Матија Ћоровић, кајакашица „Таркета“ Јелена Бодор, кајакашица „Елита“ Миона Николић, каратиста „Тикваре“ Јово Вујчић, каратиста „Кизамија“ Душан Тушевљаковић и рвач „Бачке“ Марко Влајков.

На овој акцији су проглашене најбоље мушке и женске екипе и клубови, као и најуспешнији спортски колектив.

Најбољи женски клуб у 2016. години је Одбојкашки клуб „Панонија“, а када је екипа у питању то је ката тим девојака Карате клуба „Тиквара“. За најбољу мушку екипу у прошлој години је проглашена ОФК „Бачка“, а када је клуб у питању то је СТК „Бачка Паланка“. У прошлој години су најуспешнији спортски колективи били Рукометни клуб „Лавови Бачка Паланка“ и Кајак кану клуб „Таркет“.

Поред Младежићеве и Тривуновића, на листи најбољих спортиста нашли су се рукометаш „Лавова Бачка Паланка“ Марко Вигњевић, стонотенисер „Бачке Паланке“ Зоран Савић, фудбалер Мирослав Бјелош, члан Џиу џицу тима „Шогун“ Милан Бодоњи, фудбалер „ЧСК Пиваре“ Мирослав Танкосић, дизач тегова ПЛК „Мајевица“ Огњен Карановић и кајакаш „Таркета“ Симо Болтић. Признање је добио и кајакаш шабачке „Зорке“ и освајач олимпијске медаље на прошлогодишњим ОИ у Рио де Жанеиру Миленко Зорић и то у конкуренцији спортиста који се тренутно такмиче за клуб ван Бачке Паланке.

ФОТО: Бачка Паланка ИНФО

Покровитељ традиционалне, 52. акције спортске редакције „Недељних новина“ је била локална самоуправа без чије помоћи се не би могла ни реализовати.
Д. Зорић

И ове године је неколико појединаца и спортских колектива добило плакете за допринос развоју спорта у општини Бачка Паланка у прошлој години. Добитници плакета су: фудбалери Дане Дукић и Марко Клисура, Шах клуб „Херцеговац“ из Гајдобре, Клуб борилачких спортова „Динамик“, Александар Штајфер (скајранинг – небеско трчање) и спортски радник Лазар Мишков.

Прочитајте и ово

ОБАВЕШТЕЊЕ О СПРОВОЂЕЊУ КАМПАЊЕ „ЗАШТИТИМО СЕ ОД ГРИПА“ ОД 16. ДО 20. ОКТОБРА 2017. ГОДИНЕ

У сарадњи са Светском здравственом организацијом (СЗО) и под покровитељством Министарства здравља, Србија учествује у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *