sreda, jun 26, 2019
Naslovna / Vesti / Bačka Palanka: Pokloni smeštenima u gerontološkom centru

Bačka Palanka: Pokloni smeštenima u gerontološkom centru

Korisnici Gerontološkog centra u Bačkoj palanci dobili su simbolične poklone povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obeležava danas.

Poklone su uručili pokrajinski premijer Igor Mirović i sekretar za socijalnu politiku Predrag Vuletić.

Mirović je poručio da se Pokrajinska vlada prošle godine fokusirala na otklanjanje brojnih problema u zdravstvu i drugim oblastima, te da će ova godina sa projektima koji su u pripremi i ulaganjima u ovaj segment, biti u znaku poboljšanja socijalne zaštite.

Predsednik Pokrajinske vlade najavio je takođe projekte za unapređenje drugih ustanova širom Vojvodine, među kojima i proširenje kapaciteta gerontološkog centra u Novom Sadu, u koji će kako je rečeno, biti usmerena sredstva u vredosti od milion evra.

Direktor gerontološkog centra Milan Bajić istakao je da se današnja problematika socijalne zaštite u kojoj se sve više ističe potreba za proširenjem usluga i kapaciteta ustanova socijalne zaštite, uz pomoć i direktive pokrajinskog sekretarijata i ministarstva, kreće u smeru podrške i očuvanja porodice.

Gerontološki centar Bačka Palanka trenutno ima 110 korisnika, i podrazumeva usluge četiri entiteta iz sfere socijalne zaštite: usluge domskog smeštaja, službu za dnevne usluge u zajednici, podeljene u dva krila u samom objektu, zatim povremeni smeštaj u prihvatilištu kao i usluge dnevnog boravka u klubovima za odrasla i invalidna lica, koje su u fazi licenciranja.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.