уторак, 2 јуна, 2020
Насловна / Вести / Бачка Паланка: Поклони смештенима у геронтолошком центру

Бачка Паланка: Поклони смештенима у геронтолошком центру

Корисници Геронтолошког центра у Бачкој паланци добили су симболичне поклоне поводом Међународног дана старијих особа, који се обележава данас.

Поклоне су уручили покрајински премијер Игор Мировић и секретар за социјалну политику Предраг Вулетић.

Мировић је поручио да се Покрајинска влада прошле године фокусирала на отклањање бројних проблема у здравству и другим областима, те да ће ова година са пројектима који су у припреми и улагањима у овај сегмент, бити у знаку побољшања социјалне заштите.

Председник Покрајинске владе најавио је такође пројекте за унапређење других установа широм Војводине, међу којима и проширење капацитета геронтолошког центра у Новом Саду, у који ће како је речено, бити усмерена средства у вредости од милион евра.

Директор геронтолошког центра Милан Бајић истакао је да се данашња проблематика социјалне заштите у којој се све више истиче потреба за проширењем услуга и капацитета установа социјалне заштите, уз помоћ и директиве покрајинског секретаријата и министарства, креће у смеру подршке и очувања породице.

Геронтолошки центар Бачка Паланка тренутно има 110 корисника, и подразумева услуге четири ентитета из сфере социјалне заштите: услуге домског смештаја, службу за дневне услуге у заједници, подељене у два крила у самом објекту, затим повремени смештај у прихватилишту као и услуге дневног боравка у клубовима за одрасла и инвалидна лица, које су у фази лиценцирања.

Прочитајте и ово

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.