Насловна / Вести / Бачка Паланка се нада договору с Министарством пољопривреде
Фото: Dnevnik

Бачка Паланка се нада договору с Министарством пољопривреде

Мало је чудно да бачкопаланачка општина, једна од територијално највећих у Војводини, нема погодно земљиште за индустријску зону. Сем давно затворених фабрика из времена самоуправног социјализма локална самоуправа потенцијалним инвеститорима који би желели овде да изграде фабрику, нема шта да понуди.

“Тачно је да до сада нисмо имали слободно земљиште за изградњу нових фабрика, односно нисмо могли да потенцијалном инвеститору понудимо земљиште за гринфилд инвестицију“, каже за „Дневник“ Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка. “Међутим, Планом детаљне регулације решено је да се 56 хекатара у делу атара „Заграда“, а на уласку у Бачку Паланку из правца Новог Сада, код обилазнице, нађе у индустријској зони. Проблем је што је том земљишту титулар Министарство пољопривреде, па мени предстоји да у разговору са надлежнима решимо овај проблем“.

Челници Бачке Паланке очекују разумевање Министарства, а на себе би преузели обавезу да тај простор инфраструктурно опреме. Тада би сваком заинтересованом инвеститору могли да понуде парцелу одређене површине уз његову обавезу да запосли одређен број радника, како су то већ урадиле неке друге општине.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com)

Прочитајте и ово

МФЛ Бачка Паланка: Резултати 7. кола

У 7. колу МФЛ БАЧКА ПАЛАНКА 1.РАЗРЕД постигнути су следећи резултати: Нештин – Слога (П) …

One comment

  1. Kamo srece. Grinfild investicije mogu da preporode grad i celu opstinu. 5000 zaposlenih fali gradu i jos toliko selima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *