Насловна / Вести / Бачка реаговала на Поледицину изјаву
ФОТО: Стојан Малеш - fkbacka.com

Бачка реаговала на Поледицину изјаву

Као гром из ведра неба синоћ се у свим медијима појавила изјава председника „самосталног синдиката“ фудбалера чији је Поледица председник како је већ унапред одлучено првенство у Супер лиги Србије где се зна ко ће постати шампион а ко испасти из најелитнијег Српског фудбалског такмичењима.

Међу кандидатима који су по речима Поледице већ испали из лиге су Нови Пазар и Бачка из Бачке Паланке.

У граду на левој обали Дунава симпатизери и навијачи ОФК „Бачке “ су у шоку и у неверици прате даља дешавања. Ова вест дошла је и у сам клуб и сви у клубу су затечени овом изјавом Мирка Поледице, а убрзо је из Бачке реаговао Стојан Малеш са саопштењем за јавност које преносимо у целости.

ОФК „Бачка“ је клуб са традициом и реномеом. Клуб никада није био нити ће бити у тим нечасним радњама око намештања утакмица, инсуниација нити подкусуривања у Српском фудбалу.

– Сви у клубу сматрамо да је изјава Мирка Поледице неодговорна с обзиром да је он председник синдиката председник Синдиката професионалних фудбалера “Независност”, да је ту да штити играче а не да буде „Пророк“, да се бави предвиђањима ко ће бити први а ко ће испасти из лиге.

– Бачка је своје бодове освојила поштеном игром и залагањем на терену, Бачка никада неће учествовати у нечасним радњама и до краја ће се борити поштено за сваки бод, а поготово нећемо бити део произвољних манипулација. Клуб такође најискреније „моли“ Мирка Поледицу да се бави правима професионалних играча и да наш клуб несврстава у било какве манипулације и да нам унапред „ставља етикету“ у нашој дебитантској сезони у Супер лиги Србије.

– Наш клуб има најискренију и најпоштенију сарадњу са ФСС и ФСВ. Нико из ФСС и ФСВ се према нама није односио подцењивачки, злонамерно нити тенденционо те ни у једном контакту нисмо видели ни најмању, па чак ни скривену жељу од ових људи да нас избаце из лиге. Наравно да се у фудбалу десе ситуације да и судије погреше, али и они су само људи и актери утакмице и ми из клуба никада нисмо видели да то раде са намером већ су то само ненамерне грешке.

– Код нас у крају кажу „сто бабица, килава деца“ а зато је кажем нека се свако бави оним за шта је задужен у клубу, савезу , судијској, тренерској организацији. То је прави пут, јер шта би се десило када би ја почео да лечим играче и умислим да сам лекар а не неко ко је задужен за тотално други посао. Струка напред а „душебризници, пророци стоп“ у противном најбитнија споредна ствар на свету, његово величанство фудбал – нема смисла.

– Према томе ОФК „Бачка“ ће до краја Суперлигашке сезоне све своје утакмице играти часно и поштено у настојању да испуни свој циљ а то је опстанак у најачем клупском такмичењу у Србији. Исто тако очекујемо да се у наредном периоду наш клуб наставља у било какве калкулације око коначног поредка те да „душебрижници“ се баве оним што раде и за чега су изабрани и од тога добро зарађују. Бачка је клуб који постоји од 1945. године, са традицијом и реномеом и нежелимо да наш клуб било ко „блати“ и ставља нас на стуб нечасних и не фудбалских радњи.  – закључује Стојан Малеш.

Прочитајте и ово

Затвара се најстарија месара у Бачкој Паланци

БАЧКА ПАЛАНКА: Месну индустрију АД „Бачка“, која послује у систему „Универекспорта“, у Бачкој Паланци држе …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *