četvrtak, jun 27, 2019
Naslovna / Vesti / Bačkopalanački berberin i rizničar

Bačkopalanački berberin i rizničar

BAČKA PALANKA – Lokalna berbernica u Bačkoj Palanci, prava je riznica starih predmeta, koje sa puno ljubavi, vlasnik decenijama prikuplja. Stari satovi, umetničke slike, radio aparati, ali i kamera nekadašnje Televizije Novi Sad, frizerski salon Nenada Todorovića čine jedinstvenim.

Nakon što je 1968. godine završio frizerski zanat, Nenad je počeo da radi. Iako je već godinama u penziji, stalne mušterije i danas dolaze kod njega na šišanje i brijanje. Pozitivna atmosfera, zanimljive priče i starine koje sakuplja pune četiri decenije, njegovu berbernicu čine posebnom.

„Prvo sam počeo da sakupljam džepne satove, mislio sam da će biti dovoljno da ih imam pet ili deset. Međutim, trenutno imam oko sto trideset različitih satova. Tu nema kraja, mene to hrani. U mom salonu nema čega nema…imam dosta arhive, knjiga, umetničkih slika, čuturica“, priča za RTV Nenad Todorović.

„Karakteristični smo po tome što iz svih oblasti imamo dosta stvari, možda i previše. Planiramo dugo da se bavimo ovim hobijem, moj sin je takođe pokazao interesovanje za starine“, navodi Nenadov naslednik Gojko.

Ekipu Radio-televizije Vojvodine, posebno je oduševila kamera nekadašnje TV Novi Sad iz prošlog veka, stari magnetofon i na desetine radio aparata.

„Sve mi je podjednako drago, ne mogu da se opredelim. Za mene je prava vrednost i apsolutno zadovoljstvo kada recimo stari sat, koji ne radi, uspem da vratim u život, to je za mene uspeh. Kao i činjenica da sam ljubav prema starinama, preneo na sina i unuka“, kaže Nenad.

Autor: RTV

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.