понедељак, 10 августа, 2020
Насловна / Вести / Банке намерно гурале клијенте у кредите са „швајцарцима“

Банке намерно гурале клијенте у кредите са „швајцарцима“

Централне банке земаља Источне Европе, као и банке које послују у тим земљама, биле су упозорене од стране ММФ-а још у јуну 2007. године, о могућем јачању швајцарског франка, саопштило је Удружење банкарских клијената „Ефектива“.

„Ово је круцијелни доказ у нашој тврдњи да су банке будуће јачање франка искористиле како би на истом зарадиле. Дакле, иако су биле упозорене и имале су информације о могућем будућем кретању франка, исте су сакриле од својих клијената свесно их увлачећи у аранжман у намери остваривања екстра профита на курсним разликама. Чак су користиле чињеницу на коју су упозорене, да ће ниже камате на кредите у швајцарцима бити мамац за експанзију ових кредита, а исту су користиле у обмани својих клијената“, наводе из Ефективе.

Ово удружење истиче да овај доказ, уз последњу пресуду ЕУ Суда правде, отвара пут коначном утврђивању ништавости ових уговора или њиховом раскидању.

Како истичу, о овим информацијама ће у наредним данима обавестити Тужилаштво.

[the_ad id=“2355″]

(021)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.