sreda, jul 17, 2019
Naslovna / Vesti / BOGUNOVIĆ: Punjenje bazena trajalo skoro deset dana!

BOGUNOVIĆ: Punjenje bazena trajalo skoro deset dana!

BAČKA PALANKA: Skoro deset dana trebalo je radnicima opštinskog Javnog komunalnog preduzeća „Komunalprojekt“ u Bačkoj Palanci da vodom iz gradskog vodovoda napune otvoren olimpijski bazen, dimenzija 50 sa 25 metara, a dva metra dubine.

To je prvi put da je ovaj objekat, inače počet da se gradi 2011. godine, a trebao je biti u funkciji 2012. godine, namenski napunjen do vrha vodom.

– Punjenje bazena trajalo je devet dana, bio je pun u subotu uveče, a sa završetkom ovog posla, za sada, verovatno je završen i naš deo zaduženja – kaže Aleksandar Bogunović, direktor „Komunalprojekta“

– Kontrolu bazena, odnosno praćenje da li školjka bazena negde gubi vodu i eventualne intervencije preuzela je druga ekipa koju je angažovala i koju kontroliše lokalna samouprava.

Olimpijski bazen se nalazi u predivnom krajoliku priobalja Dunav i zalivnog jezera Tikvara, a u sportsko-rekreacionoj zoni sa otvorenim sportskim terenima i sportskim halama u neposrednoj blizini centra varoši. Proteklih godina je tužno izgledao i pre podsećao na davno zaboravljenu rupu koja je ovakva kakva je koštala 167 miliona dinara. Sada je lokalna samouprava, uz pomoć Uprave za kapital­na ulaganja APV, rešila da ovaj objekat privede nameni.

Opština je iz budžeta namenila još 20, a Uprava 32 miliona dinara, uz uslov da se uradi kontrola objekta, stepen završenosti, kako se novac ne bi uzalud trošio. Saznali smo da je pre puštanja vode popravljen deo izolacije, a da li školjka bazena negde gubi vodu ili ne, znaće se za desetak dana. Tada predstoji još posla, jer je, kako smo čuli od stručnjaka, potrebno rešiti nov bunar kojim bi se bazen, kada bude gotov, punio, struju, prilaze, ograde…

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.