sreda, jun 26, 2019
Naslovna / Vesti / Čelarevsko smetlište razdora

Čelarevsko smetlište razdora

Odnosi dva najveća naselja u bačkopalanačkoj opštini decenijama su prožeti suparništvom, koje je u vicevima i anegdotama zabavno, ali može biti i neprijatno.

Nije to retkost ni u drugim opštinama, ali ovde, kad je reč o Bačkoj Palanci i Čelarevu, sve dobija na intenzitetu. Bačka Palanka, kao administrativno središte, po organizaciji lokalne samouprave, mora da se pita o svemu, pa i o prikupljanju, iznošenju i deponovanju smeća, ali kad je reč o čelarevskom smetlištu, stvari nisu tako jednostavne.

U lokalnom nedeljniku „Nedeljne novine“ u Bačkoj Palanci izašao je tekst u kome je dr Goran Stupar, predsednik Saveta MZ Čelarevo, inače u direktor Doma zdavlja „Dr Mladen Stojanović“ u Bačkoj Palanci, između ostalog, rekao da je od nadležnih opštinskih organa dobio obećanje da će problem smetlišta u Čelarevu, pored magistralnog puta za Novi Sad, biti rešen.

Stupar je, između ostalog, potvrdio da će biti postavljena rampa, a da će opštinsko JKP „Komunalprojekt“ zaposliti čoveka koji defitivno neće dozvoliti da pojedine kompanije udaljene čak i par desetina kilometara od Čelareva ovde odlažu svoj otpad i nikome ništa ne plaćaju, o čemu je i „Dnevnik” pisao.

Ova izjava dr Stupara u Čelarevu je dočekana sa olakšanjem, ali sasvim drugačije stvari vidi direktor JKP „Komunalprojekt“ Aleksandar Bogunović:

– Ne može opštinsko JKP da upravlja zemljištem koje nije u njegovoj ili svojini države Srbije. Preuzeli smo upravljanje komunalnim poslovima na teritoriji cele opštine, u svih 14 naseljenih mesta, i vrlo brzo smo se uverili da smetlište, jer to nije deponija kod Čelareva, nije državno zemljište, već se i sada vodi na AD „Podunavlje“ Čelarevo koje je u vlasništvi „Delta- Agrara“. Mi tamo, a na osnovu vlasništva niti možemo niti smemo da postavimo bilo kakvu rampu niti da kontrololišemo one koji istovaraju industrijski otpad gde ne bi smeli. To treba da radi inspekcija.

– Mi smo preuzeli obavezu, koju striktno poštujemo, da sav komunalni otpad iz čelarevskih domova, pošto tamo nema deponije, dovozimo i odlažemo na Gradsku deponiju u Bačkoj Palanci – ističe Bogunović.

Očito je da ovde nije reč o oživljavanju (pra)starih antagonizama, već o praktičnom, komunalnom pitanju koje u lokalanoj samoupravi neko mora da reši. Pre svih oni čija je to nadležnost i koji, na kraju, za to primaju platu. Možda ih treba podsetiti, probuditi, ili smeniti…

Sve informacije o Bačkoj Palanci i okolnim mestima možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @BackaPalanka021

Izvor: BačkaPalankaInfo.com / Dnevnik / Foto: Dnevnik

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

One comment

  1. Pa baš je lepo smetište. Skoro pa će izaći na glavni put pa če stranci da slikaju čudo neviđeno.
    !00 puta je gora deponija ispred Despotova. Ono je tamo HOROR JEZIVO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.