Насловна / Вести / „ЧСК ПИВАРА“ УПУТИЛА ЖАЛБУ ФУДБАЛСКОМ САВЕЗУ СРБИЈЕ
Фото: Бачка Паланка ИНФО

„ЧСК ПИВАРА“ УПУТИЛА ЖАЛБУ ФУДБАЛСКОМ САВЕЗУ СРБИЈЕ

Челаревчани су на адресу Фудбалског савеза Србије послали жалбу због кажњавања клуба одузимањем три бода и новчаном казном од 200 хиљада динара због наводног намештања утакмице са „БСК“-ом у Београду (2:3).

Послали су из „ЧСК Пиваре“ жалбу на шест куцаних страна, а на то су их натерали управо они који су по завршетку јесењег дела првенства и регуларно регистрованих утакмица „замутили“ мирну воду, која им је одавно дошла до грла, а из те ситуације ће се тешко извући.

-Адвокатска канцеларија из Новог Сада подробно је прегледала све записнике са утакмица, изјаве службених лица, прегледали су и прочитачли решење о кажњавању и утврдили многе нелогичности, као и непознавање основних и елементарних правних чинилаца, набраја председник ФК „ЧСК Пивара“ Милан Кнежевић.

Шта је онда било главно, односно кључно код изрицања казне?

-То никоме није јасно, сумње „кладионичара“ где је нагло порасло интересовање за клађење је једина превага, а изјаве делегата и главног судије, на жалост суперлигашког, се разликују од изјава унетих у записник. Чак се главни арбитар „сећа“ колико је било прекршаја у другом полувренену, дванаест! Бројао човек и сетио се после два месеца, смешно. После изјаве делегата у записнику да је утакмица била права првенствена и голови регуларни, сада каже да је у другом полувремену опао интензитет игре. Дакле, види се да су ове изјаве изнуђене и договорене, а покушали су то и код неких других службених лица на другим утакмицама, истиче Кнежевић.

Шта даље, посебно ако одлука о кажњавању остане на снази?

-Ми већ имамо одређених проблема од стране нашег спонзора кога ћемо ускоро поново посетити и упознати их са радњама које смо у међувремену предузели. Што се тиче струке она ради несметано, припреме теку нормално, са преко 30 играча, а управа клуба неће дозволити да се било ко игра угледом „ЧСК Пиваре“. Ићи ћемо до краја, искористићемо све фудбалске инстанце, а ако морамо повешћемо и спор са ФСС, наглашава председник ФК „ЧСК Пивара“.

САСТАНАК У ФСВ

Нису Челаревчани хтели да прескоче ФСВ и зато су прошле недеље у Новом Саду одржали састанак са председником Драганом Симовићем.

-Упознали смо га о свему, иако је њему познат сплет догађаја и нечасних радњи од стране ФСС. Тражили смо од њега да нас заштити од оваквих „центаршутева“, а он нам је обећао помоћ у сваком погледу, наводи Милан Кнежевић.

 

Прочитајте и ово

ДЕСПОТОВО: Поврће скупље због суше

ДЕСПОТОВО – Ниска јутарња температура и чињеница да је октобар месец наводи на размишљање о …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *