utorak, maj 21, 2019
Naslovna / Vesti / „ČSK PIVARA“ UPUTILA ŽALBU FUDBALSKOM SAVEZU SRBIJE
Foto: Bačka Palanka INFO

„ČSK PIVARA“ UPUTILA ŽALBU FUDBALSKOM SAVEZU SRBIJE

Čelarevčani su na adresu Fudbalskog saveza Srbije poslali žalbu zbog kažnjavanja kluba oduzimanjem tri boda i novčanom kaznom od 200 hiljada dinara zbog navodnog nameštanja utakmice sa „BSK“-om u Beogradu (2:3).

Poslali su iz „ČSK Pivare“ žalbu na šest kucanih strana, a na to su ih naterali upravo oni koji su po završetku jesenjeg dela prvenstva i regularno registrovanih utakmica „zamutili“ mirnu vodu, koja im je odavno došla do grla, a iz te situacije će se teško izvući.

-Advokatska kancelarija iz Novog Sada podrobno je pregledala sve zapisnike sa utakmica, izjave službenih lica, pregledali su i pročitačli rešenje o kažnjavanju i utvrdili mnoge nelogičnosti, kao i nepoznavanje osnovnih i elementarnih pravnih činilaca, nabraja predsednik FK „ČSK Pivara“ Milan Knežević.

Šta je onda bilo glavno, odnosno ključno kod izricanja kazne?

-To nikome nije jasno, sumnje „kladioničara“ gde je naglo poraslo interesovanje za klađenje je jedina prevaga, a izjave delegata i glavnog sudije, na žalost superligaškog, se razlikuju od izjava unetih u zapisnik. Čak se glavni arbitar „seća“ koliko je bilo prekršaja u drugom poluvrenenu, dvanaest! Brojao čovek i setio se posle dva meseca, smešno. Posle izjave delegata u zapisniku da je utakmica bila prava prvenstvena i golovi regularni, sada kaže da je u drugom poluvremenu opao intenzitet igre. Dakle, vidi se da su ove izjave iznuđene i dogovorene, a pokušali su to i kod nekih drugih službenih lica na drugim utakmicama, ističe Knežević.

Šta dalje, posebno ako odluka o kažnjavanju ostane na snazi?

-Mi već imamo određenih problema od strane našeg sponzora koga ćemo uskoro ponovo posetiti i upoznati ih sa radnjama koje smo u međuvremenu preduzeli. Što se tiče struke ona radi nesmetano, pripreme teku normalno, sa preko 30 igrača, a uprava kluba neće dozvoliti da se bilo ko igra ugledom „ČSK Pivare“. Ići ćemo do kraja, iskoristićemo sve fudbalske instance, a ako moramo povešćemo i spor sa FSS, naglašava predsednik FK „ČSK Pivara“.

SASTANAK U FSV

Nisu Čelarevčani hteli da preskoče FSV i zato su prošle nedelje u Novom Sadu održali sastanak sa predsednikom Draganom Simovićem.

-Upoznali smo ga o svemu, iako je njemu poznat splet događaja i nečasnih radnji od strane FSS. Tražili smo od njega da nas zaštiti od ovakvih „centaršuteva“, a on nam je obećao pomoć u svakom pogledu, navodi Milan Knežević.

 

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.