Насловна / Вести / ДЕРБИ: КРИЛА КРАЈИНЕ – СТАРИ ГРАД у недељу, 08. октобра!

ДЕРБИ: КРИЛА КРАЈИНЕ – СТАРИ ГРАД у недељу, 08. октобра!

За недељу 08. октобар са почетком у 15 часова на Спортско рекреационом центру Тиквара заказан је вечити дерби Бачке Паланке између екипа Крила Крајине и Старог Града, a то је уједно и дерби 9. кола ПФЛ СОМБОР .

Овај сусрет специфичан је по дуелу два дела града Бачке Паланке, Нове и Старе Паланке.

Некада је ривалитет између тадашљег Текстилца и од 1986. год. основаног Старог Града био много већи него што је то данас случај са Крилима Крајине и Старим Градом, али је остао тај култ Паланачког вечитог дербија који носи посебну драж.

Стари Град је дуги низ година био у „другом плану“ јер су Текстилац,  после Синтелон, па и од 2002. основана Крила Крајине били у вишем рангу такмичења, тако да се нисмо нагледали у то време много лигашких сусрета ова два клуба, тј ова два клуба из различитих делова града Бачке Паланке.

Детаљ са једног од дербија – Фото: Стојан Малеш

Тек од 2010. – 2011. год Стари Град је постао Подручнолигаш и од тад су лигашки сусрети много занимљивији, јер како смо (у горе наведеном тексту) написали, то је дуел НОВЕ И СТАРЕ ПАЛАНКЕ и ту се игра срцем, изгара се до последље капи зноја за победу како клуба, тако и тог дела града, а онда настају „пецкања“ и збијање шала на рачун пораженог из тог дуела.

Вреди доћи у недељу на терен на ком играју Крила Крајине и погледати овај дуел, иако се за викенд најављује прохладно и кишовито време, надајмо се да ће се симпатизери оба клуба окупити у што већем броју и бодрити своје љубимце.

Екипа ОФК СТАРИ ГРАД је у одличној серији. Тренер Божин је одлично темпирао форму својих изабраника и у недељни сусрет улази са намером да изненади колегу на супротној страни Милана Бељанског и проба да у Стару Паланку донесе сва три бода.

С друге стране, Крила Крајине су у малој кризи резултата и нико у клубу није одушевљен оваквим бодовним учинком и позицијом на табели после 8 одиграних кола, те екипа из Нове Паланке мора добити овај дуел у колико жели да се врати на победнички колосек и остане у трци за пласман у виши ранг.

Детаљ са једног од дербија – Фото: Стојан Малеш

Крила Крајине су млада и одлично укомпонована екипа, физички одлично припремљена, али недостају резултати те ће у дербију против Старопаланчана морати да траже искупљење за нешто слабије резултате, док је екипа Старог Града у одличној серији од три везане победе и пуни самопоуздања долазе у Нову Паланку по нову победу и наставак успешне серије.

Прочитајте и ово

ДЕСПОТОВО: Поврће скупље због суше

ДЕСПОТОВО – Ниска јутарња температура и чињеница да је октобар месец наводи на размишљање о …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *