utorak, maj 21, 2019
Naslovna / Vesti / Devojke Srednje stručne škole „Dr Radivoj Uvalić“ spakovale najbolju ponudu

Devojke Srednje stručne škole „Dr Radivoj Uvalić“ spakovale najbolju ponudu

Ekipa Srednje stručne škole „Dr Radivoj Uvalić“ iz Bačke Palanke, prošle nedelje učestvovala je na Međunarodnom sajmu turizma u Ljubljani, u okviru takmičenja turističkih škola Evrope na kome je naša ekipa osvojila prvo mesto.

Tema festivala bila je „Putujem dakle postojim“, a manifestacija je okupila 43 škole iz Slovenije, Italije, BiH, Crne Gore i Srbije. Ekipu su činile učenice bačkopalanačke škole: Tijana Ćulibrk, Jelena Struharik, Jelena Milošević, Milana Milovanović i Marija Novaković, s obrazovnog profila turistički tehničar, uz mentora profesorku grupe ekonomskih predmeta Aranku Harak. One su osvojile Zlatno priznanje za najbolji promotivni spot, ali i Zlatno priznanje za sudelovanje i nagradno putovanje po Sloveniji.

Organizator ove manifestacije, kao i Sajma, bila je Turistička organizacija Slovenije, te Nacionalni institut za obrazovanje, kao i Centar Republike Slovenije za obrazovanje, a koliko je značaj dat i samom festivalu svedoči činjenica da je pokrovitelj bilo Ministarstvo za ekonomski razvoj i tehnologije Vlade Slovenije.

– Osnovna svrha projekta je promovisanje integracije formalnog obrazovanja stečenog u školi i razvijanja kreativnosti i preduzetništva srednjoškolaca u području turizma – pojašnjava profesorka ove škole Miljana Popadić.

– Učešće na Festivalu podrazumevalo je pisanu izradu istraživačkog projekta, odnosno kreiranje turističkog proizvoda, kao i promotivni video, te predstavljanje projekta na Sajmu „Natoura Alpe – Adria“. Naša ekipa, a u skladu sa zadatom temom „Putujem dakle postojim“, uradila je istraživački projektni zadatak, kreirala trodnevni tusristički aranžman pod nazivom „Gde Dunav ljubi nebo“. Proizvod je formiran tako da svojim sadržajima i aktivnostima obezbedi kvalitetan i autentičan doživljaj turistima tokom boravka.

Tačnije, pet bačkopalanačkih učenica, projekcijom sadržaja aranžmana, u ulozi virtuelnog turističkog vodiča, sajamskim posetiocima predstavile su kulturu, tradiciju, prirodne i turističke potencijale Bačke Palanke, a sve kroz niz rekreativnih, avanturističkih, zabavnih i drugih aktivnosti. Vele da su se posetioci njihovog štanda posebno interesovali za prirodne vrednosti Bačke Palanke, ali su bili posluženi i specijalitetma iz ovog dela bačkog priobalja Dunava i dobrim vinom iz Neština.

Kažu da je veliko interesovanje privukao i „izlet iznenađenja“ – ribolov bućkom, a promocija turističkog proizvoda propraćena je i promotivnim materijalom koje su učenice same izradile. Dodaju da se posebno zahvaljuju predsedniku bačkopalanačke opštine Branislavu Šušnici koji je omogućio odlazak u Ljubljanu i učešće na Sajmu, ali i  ovdašnjim hotelu „Fontana“ i vili „Grande“ za koje kažu da su im obezbedili sve što im je bilo potrebno za boravak u Sloveniji.

Palanačke devojke posebno se zahvaljuju svima koji su svojim glasovima za njihov promotivni spot putem interneta doprineli da on bude ovako visoko ocenjen.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.