Насловна / Вести / Ђаци у Војводини у мају пет дана без наставе
Фото Д. Јевремовић

Ђаци у Војводини у мају пет дана без наставе

Док се одмарају на великом летњем распусту основци и средњошколци у Војводини већ могу рачунати колико ће се од школе одмарати у наредној школској 2017/18. години.

Наиме, према календару Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне заједнице/мањине, поред уобичејеног зимског и пролећног распуста, овај пут имаће и пет дана за 1. мај.

Наредна школска година, као што је уобичајено почеће и у основним и у средњим школама 1. септембра и осим викенда, у првом полугодишту, ђаци се неће одмарати све до зимског распуста, који у војвођанским школама почиње 23. децембра и траје до 10. јануара.

За разлику од првог, друго полугодиште прекидаће распусти. Редован пролећни распуст ове године трајаће од 30. марта до 9. априла, а већ за 1. мај, ђаци ће имати још један мали распуст. Наиме, како се ове године Празник рада празнује уторак и среду, 1. и 2. маја, понедељак пре тога, 30. априла, у школама се неће радити, него ће се тај дан одрадити у наредну суботу 5. маја, када ће се одржати часови од понедељка. Тако ће, уз два дана викенда пред 1. мај и са понедељком, који ће одрадити, поред два дана празника, основци и средњошколци имати читавих пет дана без наставе.

Ученици осмог разреда у наредној школској години провешће још једну суботу у школи, јер ће 13. и 14. априла, у петак и суботу, имати пробни завршни испит, док их прави завршни испит чека 18, 19. и 20. јуна.

С наставом ће и у наредној школској години први завршити матуранти гиманзија, 22. маја, затим ће 29. маја с наставом завршити осмаци и матуранти трогодишњих и четворогодишњих смерова средњих стручних школа, док ће се остали основци распустити 12. јуна, а средњошколци 19. јуна.

Прочитајте и ово

МФЛ Бачка Паланка: Резултати 7. кола

У 7. колу МФЛ БАЧКА ПАЛАНКА 1.РАЗРЕД постигнути су следећи резултати: Нештин – Слога (П) …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *