subota, jul 20, 2019
Naslovna / Vesti / Dragan Kuburović iz Bačke Palanke dočekao pravdu

Dragan Kuburović iz Bačke Palanke dočekao pravdu

„Dnevnik“ je pre 11 i po godina objavio da je Dragan Kuburović, tada tehički rukovodilac Javnog preduzeća „Tikvara“ u Bačkoj Palanci, osumnjičen da je zloupotrebio službeni položaj i falsifikovao isprave.

Viši sud u Novom Sadu je rešenjem od 18. aprila ove godine obustavio krivični postupak protiv okrivljenog Dragana Kuburovića, a u međuvremenu čovek je postao doktor nauka, a obustavljen je postupak i protiv Ivanke Prošić zbog navodno počinjenog dela zloupotrebe položaja odgovornog lica u pomaganju iz odgovarajućih zakonskih propisa.

U rešenju koje je potpisao predsednik veća sudija Višeg suda u Novom Sadu sudija Borivoj Pap piše da na osnovi člana 265 ZKP-a troškovi krivičnog postupka padaju na teret buyeta, a da se glavni pretres, zakazan za 11. maj ove godine, neće održati.
“Neki mediji su pre 11 i po godina pisali da sam od 2001. godine do iduće godine, zajedno s, navodno još 12 osumnjičenih osoba, neovlašćeno sklapajući ugovore o prodaji vozila, podižući novac s računa, a pravdajućih ih falsifikovanim nalazima i računima „Tikvare“, Opštinski rukometni savez i sportske klubove „Sportis“, „Majevica“ i „Nopal“ iz Bačke Palanke oštetio za 13,1 miliona dinara“, navodi Kuburović. 

“To je tada bilo, koliko me sećanje služi, oko 180.000 evra?! U protoku vremena postao sam prvo magistar, pa potom doktor nauka. Imam potvrdu da sam bio primljen kao profesor na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu. Imam potvrdu od tadašnjeg dekana koliku bih platu imao, a mnogo je veća od one koju sam imao u JP „Tikvara“ u Bačkoj Palanci, ali nisam mogao postati fakultatski profesor jer nisam mogao dobiti potvrdu da se protiv mene ne vodi krivični postupak.”
Dr Kuburović kaže, a posle konačne sudske presude, da je morao da presavije tabak i da sa svojim adovokatom podnese tužbu protiv države za naknadu štete koja mu je načinjena.
“Mnogo zla su mi uradili oni koji su pod anonimnom krivičnom prijavom, mada znam ko je to uradio, upropastili moj život i život moje porodice, naneli mi golemu štetu, ne samo materijalnu, mada je i ona golema, već i psihičku jer ja više nisam onaj koji sam bio“, kaže naš sagovornik. 

“Prošle su godine, karijera je propala, s rukometašicama nekadašnjeg „Nopala“ izborili smo plasman u Evropu, ali nismo mogli da igramo jer je klub bio blokiran. Dok sam to radio, bio sam samo profesor i imao solidnu platu, kako sam napredovao u oblasti fizičke kulture, odnosno postajao magistar i doktor nauka, moj položaj je padao do rekreatora, a sadašnja plata je dosta niža od zvanično prosečne u Srbiji, odnosno sadašnjoj Ustanovi za sport i rekreaciju „Tikvara“ u Bačkoj Palanci.

Sve informacije o Bačkoj Palanci i okolnim mestima možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Dnevnik)

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.