sreda, jun 26, 2019
Naslovna / Vesti / „Dunav prevoz” preuzeo linije iz Vrbasa

„Dunav prevoz” preuzeo linije iz Vrbasa

Javno preduzeće za prevoz putnika Vrbas sklopilo je ugovor o poslovno- tehničkoj saradnji sa poznatom prevozničkom firmom „Dunav-prevoz” iz Bačke Palanke.

Radnicima je ponuđeno da pređu da voze za novu firmu lokalne linije, dok autobusi JP „Vrbas” stoje u garaži, jer su ostali bez goriva. Od 81 radnika, oko 50 je primilo šest zaostalih plata, nisu obnovljeni istekli privremeni ugovori kondukterima, pa su preostali radnici u strahu od toga da će ostati bez socijalnog programa.
Direktor „Dunav-prevoza” iz Bačke Palanke Milenko Damjanić kaže da je njegova firma došla da pomogne, iako nije imala zakonsku obavezu, ponudila je posao radnicima iz Vrbasa.

– Saradnja je sklopljena na godinu dana, a radnici neće imati ništa lošije uslove nego što su imali i biće im obezbeđeno sve, od ličnog dohotka, pa na dalje- kaže Damjanić i dodaje da su za Vrbas namenili korektne autobuse, te da su putnici zadovoljni, što smatra najbitnijim. O teškom stanju u vrbaskom prevozniku pisali smo jesenas, kada su vozači blokirali opštinsku zgradu.

Vozna karta za oznakom obe firme

Predsednik sindikata vrbaske firme Predrag Baletić kaže da je preduzeće u blokadi, zbog duga od 47 miliona dinara, a na Opštinu koja je osnivač, ne može se računati da izmiri toliki dug; jer firma nije budžetski korisnik. Sindikalci potvrđuju da je deo radnika dobio zaostale plate i ponuđeno im je da pređu da rade za „Dunav-prevoz”, ali bez socijalnog programa.
– Ljudima je teško da se odluče – kaže Baletić. – Došlo je i do podele na one koji su dobili zaostale plate i one koji nisu dobili.
Karte za vožnju i mesečne karte već naplaćuje „Dunav –prevoz”, ali na karti stoji i stari naziv. Direktor JP „Vrbas” Čedo Subašić je podneo ostavku, a na njegovo mesto je postavljen Ognjen Vasiljević. Radnici su uvereni da je česta smena direktora jedan od razloga što je preduzeće u tolikim dugovima. Inače linija Vrbas – Novi Sad, na koju pravo ima JP „Vrbas” procenjena je, kako nezvanično saznajemo, na milion evra godišnje.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

3 Komentari

  1. Svaka cast! Jasno, kratko, ali smo obsvesteni o vaznim informacijama!

  2. Svaka cast.kratko sazeto i korisno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.