субота, 15 августа, 2020
Насловна / Вести / Едукација основаца о безбедности у саобраћају

Едукација основаца о безбедности у саобраћају

У циљу унапређења знања, ставова и вештина ученика првих и других разреда Основних школа о најважнијим аспектима безбедног учешћа у саобраћају, Центар за промоцију безбедности саобраћаја из Новог Сада, уз подршку компаније “Таркетт“, кроз едукативно – креативне радионице на саобраћајном полигону, организовао је едукацију ученика Основне школе “Вук Караџић“ у Бачкој Паланци.

Намера је да се кроз рад са децом на саобраћајном полигону, у различитим саобраћајним ситуацијама, најмлађи суграђани припреме за изазове који их очекују на путу од куће до школе, као и у саобраћајним ситуацијама које им постављају нове изазове, а све у циљу да се смање страдања ове категорије учесника у саобраћају.

[the_ad id=“2355″]

“Доста тога они већ знају, учили су у вртићу, школи, са родитељима, али је јако битно да то стално понављамо. Као кад дете желите да научите да плива, морате га одвести на базен. Уколико хоћемо да дете буде добар учесник у саобраћају, мора то константно да вежба и када иде са родитељима у шетњу, у школу, на екскурзију“, наводи Маријана Јовановић из Центра за промоцију безбедности саобраћаја.

“Имали сте прилику да видите, да су наше текстилне подне облоге добиле потпуно другачију намену. Направили смо импровизовани саобраћајни полигон, на којем су деца практично вежбала и учила о саобраћајним прописима. Верујем да смо допринели бољем знању и бољој свести наших малих суграђана, о овој важној теми“, каже Драгана Стојановић из Компаније “Таркетт“.

Едукацијом ученика Основне школе “Вук Караџич“ у Бачкој Паланци, завршен је једномесечни пројекат Центра за промоцију безбедности саобраћаја, у оквиру којег су едукатори посетили готово све Основне школе у Новом Саду.

https://youtu.be/BnStS4JfdXI

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/RTV)

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.