Насловна / Вести / ЕПС: Не очекују се проблеми у снабдевању електричном енергијом

ЕПС: Не очекују се проблеми у снабдевању електричном енергијом

Данас у ЕПС очекују већу потрошњу струје, кажу да су предузели све да не буде проблема у снабдевању, а у саопштењу наводе да би првог радног дана након празника потрошња могла да достигне 130 милиона киловат-сати.

Електродистрибуција је обезбедила стабилно снабдевање електричном енергијом током леденог таласа, упркос повећаној потрошњи у целој земљи – наводи се у саопштењу уз податак да је ЕПС током божићних празника испоручивала око 120 милиона киловат-сати дневно.

Потрошња расте, али је мања него током зиме 2012. године када је премашивала и 140 милиона киловат-сати дневно.

Систем ЕПС је, истичу, стабилан, а запослени су спремни да одговоре на све изазове које у експлоатацији и допремању угља, производњи енергије, дистрибуцији и снабдевању доноси екстремно хладно време.

Рудари, енергетичари и монтери вредно раде и боре се против хладноће, снега, ветра и леда да свим грађанима и привреди Србије обезбеде довољне количине електричне енергије, наводи се у саопштењу.

Угаљ се ископава на коповима Колубаре и Костолца у условима када температура пада испод минус 20 степени Целзијуса, а појачана су дежурства у термоелектранама и хидроелектранама да би се осигурала несметана производња електричне енергије.

Монтери су се пробијали по мећави и неприступачним теренима да би отклонили кварове и домаћинства у селима окованим снегом и ледом обезбедили да у што краћем року добију струју.

Јуче је, иначе, без струје било око 1.800 корисника, али чак ни током најјачих удара леденог таласа проценат корисника без електричне енергије није премашивао 0,16 одсто, наводи се у саопштењу, преноси Тањуг.

Прочитајте и ово

ОБАВЕШТЕЊЕ О СПРОВОЂЕЊУ КАМПАЊЕ „ЗАШТИТИМО СЕ ОД ГРИПА“ ОД 16. ДО 20. ОКТОБРА 2017. ГОДИНЕ

У сарадњи са Светском здравственом организацијом (СЗО) и под покровитељством Министарства здравља, Србија учествује у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *