sreda, jun 26, 2019
Naslovna / Vesti / EPS: Ne očekuju se problemi u snabdevanju električnom energijom

EPS: Ne očekuju se problemi u snabdevanju električnom energijom

Danas u EPS očekuju veću potrošnju struje, kažu da su preduzeli sve da ne bude problema u snabdevanju, a u saopštenju navode da bi prvog radnog dana nakon praznika potrošnja mogla da dostigne 130 miliona kilovat-sati.

Elektrodistribucija je obezbedila stabilno snabdevanje električnom energijom tokom ledenog talasa, uprkos povećanoj potrošnji u celoj zemlji – navodi se u saopštenju uz podatak da je EPS tokom božićnih praznika isporučivala oko 120 miliona kilovat-sati dnevno.

Potrošnja raste, ali je manja nego tokom zime 2012. godine kada je premašivala i 140 miliona kilovat-sati dnevno.

Sistem EPS je, ističu, stabilan, a zaposleni su spremni da odgovore na sve izazove koje u eksploataciji i dopremanju uglja, proizvodnji energije, distribuciji i snabdevanju donosi ekstremno hladno vreme.

Rudari, energetičari i monteri vredno rade i bore se protiv hladnoće, snega, vetra i leda da svim građanima i privredi Srbije obezbede dovoljne količine električne energije, navodi se u saopštenju.

Ugalj se iskopava na kopovima Kolubare i Kostolca u uslovima kada temperatura pada ispod minus 20 stepeni Celzijusa, a pojačana su dežurstva u termoelektranama i hidroelektranama da bi se osigurala nesmetana proizvodnja električne energije.

Monteri su se probijali po mećavi i nepristupačnim terenima da bi otklonili kvarove i domaćinstva u selima okovanim snegom i ledom obezbedili da u što kraćem roku dobiju struju.

Juče je, inače, bez struje bilo oko 1.800 korisnika, ali čak ni tokom najjačih udara ledenog talasa procenat korisnika bez električne energije nije premašivao 0,16 odsto, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.