utorak, maj 21, 2019
Naslovna / Vesti / Društvo / Gledajte serije sa partnerom

Gledajte serije sa partnerom

Parovi koji zajedno gledaju serije i filmove iskusiće dublju vezu zahvaljujući zajedničkom uplovljavanju u izmaštani svet.

Stiže jesen, pa će mnogi poželeti da tmurne dane prekrate u krevetu gledajući omiljene serije i filmove sa voljenom osobom. Samo napred, zaključak je studije objavljene u „Magazinu društvenih i ličnih veza“. Parovi koji zajedno gledaju serije i filmove iskusiće dublju vezu zahvaljujući zajedničkom uplovljavanju u izmaštani svet.

Efekat je naročito prisutan kod parova kojima manjka zajednička socijalna mreža, odnosno kod onih koji nemaju zajedničke prijatelje. Kako kažu naučnici, ljudima su potrebna zajednička socijalna iskustva, a „upoznavanje“ junaka na malom ekranu kompenzacija je za ono u stvarnom životu.

Istraživanje je sprovedeno na 259 studenata u vezama. Oni koji su imali više zajedničkih prijatelja bili su bliži i zadovoljniji vezom, kao i oni koji su zajedno gledali filmove i serije. U drugoj studiji, sprovedenoj na 128 studenata u vezi, pokazalo se da su ispitanici bez zajedničkih prijatelja skloniji da gledaju filmove i serije što naučnici objašnjavaju intuitivnim osećanjem da će im to koristiti.

Pročitajte i ovo

Za mesec dana više od dva kilometra novog asfalta

MLADENOVO: Pre dve sedmice uvođenjem DOO „Put invest“ iz Sremske Kamenica, početi su radovi na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.