Насловна / Вести / Друштво / Гледајте серије са партнером

Гледајте серије са партнером

Парови који заједно гледају серије и филмове искусиће дубљу везу захваљујући заједничком упловљавању у измаштани свет.

Стиже јесен, па ће многи пожелети да тмурне дане прекрате у кревету гледајући омиљене серије и филмове са вољеном особом. Само напред, закључак је студије објављене у „Магазину друштвених и личних веза“. Парови који заједно гледају серије и филмове искусиће дубљу везу захваљујући заједничком упловљавању у измаштани свет.

Ефекат је нарочито присутан код парова којима мањка заједничка социјална мрежа, односно код оних који немају заједничке пријатеље. Како кажу научници, људима су потребна заједничка социјална искуства, а „упознавање“ јунака на малом екрану компензација је за оно у стварном животу.

Истраживање је спроведено на 259 студената у везама. Они који су имали више заједничких пријатеља били су ближи и задовољнији везом, као и они који су заједно гледали филмове и серије. У другој студији, спроведеној на 128 студената у вези, показало се да су испитаници без заједничких пријатеља склонији да гледају филмове и серије што научници објашњавају интуитивним осећањем да ће им то користити.

Прочитајте и ово

ДЕСПОТОВО: Поврће скупље због суше

ДЕСПОТОВО – Ниска јутарња температура и чињеница да је октобар месец наводи на размишљање о …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *