понедељак, октобар 16, 2017
Насловна / Вести / Хуманитарна ликовна колонија за лечење мале Мионе
Фото: Dnevnik

Хуманитарна ликовна колонија за лечење мале Мионе

Општинска организација инвалида рада у Бачкој Паланци организовала је ликовну колонију којој су се одазвали чланови Удружења ликовних уметника „Петар Томић“ из Бачке Паланке, али и други уметници.

Колонија, по традицији, јер је и прошле године приход од продатих слика био уплаћен за лечење једног дечака из Гајдобре, намењен је у хуманитарне сврхе.

Овога пута новац од продатих слика намењен је за лечење двоипоогодишње Мионе Којадиновић из Бачке Паланке.

Слике које су уметници урадили постављене су на портал backapalankavesti.com тако да су доступне свим потенцијалним купцима.

Одржавање ликовне колоније покренули смо са циљем да помогнемо оболелој Миони Којадиновић, а овога пута у томе су нам помогли уметници, каже Недељко Баћина, председник Општинске организације инвалида рада у Бачкој Паланци.

Како је истакао одзив сликара је био импозантан и сви они су “изразили добре намере у жељи да помогну болесном детету“.

Слике ће бити продате на аукцији преко поменутог портала, а петнаестак радова почеће лицитацију по почетној цени од 3.000 динара по слици.

Такође, радови се могу погледати и у просторијама наше организације које се налазе у Улици Краља Петра Првог број 23.

Сликар Недељко Шушница који је приложио два рада каже да су уметници Удружења „Петар Томић“ још једном показали своју хуманост.

Радови су димензија 70х50 центиметара, а сви смо дошли са искреним жељама да пружимо помоћ малој Миони и помогнемо јој да оздрави, додаје Шушница.

Према његовим речима, уметници су, сви до једног, спремни да се поново нађу и својим радовима пруже помоћ онима којима је потребна.

Чланови нашег удружења и раније су узимали учешћа на хуманитарним ликовним колонијама које су одржаване, на пример, у Врбасу, Бачу, Сомбору и Беочину, а било смо и учесници међунардних ликовних колонија, поручује Шушница.

М. Суџум

Прочитајте и ово

МФЛ Бачка Паланка: Резултати 7. кола

У 7. колу МФЛ БАЧКА ПАЛАНКА 1.РАЗРЕД постигнути су следећи резултати: Нештин – Слога (П) …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *