sreda, decembar 13, 2017
Naslovna / Vesti / Ističe rok za izbor upravnika zgrada

Ističe rok za izbor upravnika zgrada

BAČKA PALANKA: Opštinsko veće u Bačkoj Palanci utvrdilo je predlog Odluke o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada sa kolektivnim stanovanjem, ali i visinu naknade za rad prinudno postavljenog profesionalnog upravnika.

O ovoj odluci konačnu reč daće uskoro odbornici lokalnog parlamenta.

– Vlasnici posebnih delova zgrada na teritoriji opštine Bačka Palanka dužni su da plaćaju po 300 dinara mesečno za tekuće održavanje zgrada, a na ime troškova investicionog održavanja izdvajaće po 200 dinara mesečno – kaže Zoran Baćina, načelnik Odeljenja za privredu Opštinske uprave u Bačkoj Palanci.

– Takođe, doneta je Odluka na osnovu koje se utvrđuje visina iznosa naknade koju plaćaju vlasnici stanova u slučaju postavljanja prinudnog profesionalnog upravnika, a ona iznosi 300 dinara mesečno po stanu.

Od oko 150 zgrada njih 15, odnosno deset odsto zasnovalo je skupštine stanara, a samo dve zgrade registrovale su upravnike. Stanari upravnika mogu da angažuju iz sopstvenih redova, ili da angažuju profesionalnog upravnika, a ako ne učine ni jedno ni drugo Skupština opštine bi im postavila prinudnog upravnika.

– Rok za završetak ovog posla je sredina decembra, a predstavnici zgrada sa kolektivnim stanovanjem dolaze kod nas i interesuju se o načinima za zasnivanje skupštine stanara i postavljanje upravnika zgrada – dodaje Baćina. – Kada smo određivali visinu naknada opredelili smo se za najniže mesečne iznose, mada niko skupštinama ne brani da stanari odrede veće iznose ako procene da su potrebe za tekućim i investicionim održavanjem veće.

M. Sudžum

Pročitajte i ovo

Savet za svaki horoskopski znak za 2018. godinu

Proverite šta kaže horoskop o tome šta bi trebalo da menjate u novoj godini. Ovan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *