Насловна / Вести / Истина о Бачкој и њеном Суперлигашком искуству!
ФОТО: Стојан Малеш - fkbacka.com

Истина о Бачкој и њеном Суперлигашком искуству!

Љубитељи фудбала на левој обали Дунава, једва су дочекали да имају свог суперлигаша, а ОФК „БАЧКА“ по први пут се у својој дугој и богатој историји у сезони 2015./2016. пласирала у најелитније српско фудбалско такмичење и стали уз раме великанима попут Црвене Звезде, Партизана, Војводине и осталих.

Да је крајем маја месеца 2016. еуфорија у Бачкој Паланци била у великим размерама најбоље говори податак да је на неколико последњих утакмица Бачке у Првој лиги Србије градски стадион Славко Малетин-Вава био мали да прими све заинтересоване љубитеље фудбала из Бачке Паланке и околних места.

Највеће заслуге за овај историски успех Бачкопаланчко плавих свакако иде на рачун играча који су уз Крушевачки Напредак супериорно изборили улазак у Супер Лигу, а уз раме играчима стајао је струцни штаб на челу са сада већ бившим тренером Спасојем Јелачићем. Наравно, ту је била и агилна управа клуба на челу са алфом и омегом клуба, главним финансијером клуба господином Марјаном Рнићем.

Еуфорија се није стишавала а управа клуба имала је задатак да направи јасну стратегију како ће екипа БАЧКЕ изгледати у историској сезони у најелитнијем такмичењу. Много посла је било пред управом Бачкопланацког суперлигаша. Требало је реновирати стадион Славко Малетин – Вава, у који нико деценијама није уложио ни једаан динар, упоредо одрадити прелазни рок и самим тим обезбедити несметан рад играчима и стручном штабу у припремном периоду.

Иако је то све практично било ново за агилну управу на челу са председником Владимиром Мрђаном и главног финансијера клуба господина Марјана Рнића, испит је положен са највећом оценом!

Терен је примљен од стране комисије ФСС, играчки кадар се појачао са неколицином добрих играча а тадашњи шеф сртучног штаба Спасоје Јелачић и његови сарадници засукали су рукаве и одпочели припремни период.

Живо је било ово лето на високим температурама све је врвило од рада, још кад се сазнало да ће Бачка на премијери свог суперлигашког наступа бити домаћин Београдском Партизану, дошло је до ерупције одушевљења међу симпатизерима и навијачима Бачке као и свих осталих заљубљеника у фудбал на територији Бачкопаланачке општине а и шире.

Да све небуде идеално побринуо се ФСС, тј комисија која је Бачкој забранила играње на домаћем терену због тога што стадион Славко Малетин Вава не поседује рефлекторе, па је клуб био приморан да своје утакмице игра као домаћин у Новом Саду на стадиону Карађорђе, али ни то није био проблем јер се тог 24. јула на стадиону Војводине окупило око 7.0000 љубитеља фудбала из Бачке Паланке и околине у намери да пруже подршку играчима који су на премијери успели да са реномираним противником одиграју нерешено 0 – 0 и тако узму први бод у историји у суперлигашком каравану.

ФОТО: Радослав Рацков - Крцате трибине на Карађорђу у 1. колу против Партизана
FOTO: Radoslav Rackov – Krcate tribine na Karađorđu u 1. kolu protiv Partizana

Остала је нека горчина код навијача Бачке, јер су сви знали да није исто играти на свом терену и на неутралном терену Карађорђе у Новом Саду као домаићн и ту је Бачка као клуб била већ од самог старта у подређеном положају.

Међутим, Бачкопаланчани су и даље били уз свој клуб, лига се захуктавала а Бачка је играла онако како је могла ове јесени јер после нешто лошијих резултата полако је и публика почела да окреће леђа играчима и стручном штабу, па су играчи и стручни штаб остајали без очекиване подршке иако је ФСС половином септембра месеца дозволио Бачкопаланчанима да играју на свом стадиону.

Јесењи део сезоне Бачка је завршила на предпоследњем месту са свега 11 освојених бодова и са титулом најнеефикасније екипе у првом делу сезоне СЛ. После толике летошње еуфорије због самог уласка у суперлигу, поставља се питање због чега је стадион Славко Малетин Вава из утакмице у утакмицу све мање посећенији?

Да ли су љубитељи фудбала у Бачкој Паланци и осталим местима очекивали више од Бачке као дебитанта у лиги па је дошло до разочарења и слабе посећености, или су љубитељи фудбала разочарани тиме што је екипа играла све слабије и слабије и где се није видела жеља код играча да се било шта промени на терену?

Многи навијачи Бачке разочарани су приступом играча на утакмици и стога је посета била све мања и мања, то је један од закључака?

За лоше резултате први плаћа цех тренер, Бачка је пре петнаестак дана сменила тренера Јелачића и уместо њега, за шефа струке поставила Зорана Говедарицу који је добио врућ кромпир у руке, да екипу тргне из летаргије и да се проба обезбедити опстанак у најелитнијем фудбалском такмичењу у Србији.

Бачка је у оквиру 16. кола играла у Београду против Партизана у Хумској и забележила нови пораз резултатом 1-0 , али се видело у игри да играчи имају одличан приступ, вољу, жељу, хтење… екипа се борила за сваку лопту а притом исказала висок ниво агресивности. После утакмице са Партизаном могли су се видети разни коментари на друштвеним мрежама где се помало неочекивано испрозивала игра Бачке, где су чак и неки Бачкопланачки навијачи критиковали грубу и агресивну игру плавих. Питамо се зашто? Па зар је неко очекивао да ће момци у плавим дресовима у својој дебитанској сезони обезбедити пласман у плеy-офф после прве фазе такмичења? Морамо бити реални, екипа Бачке ће се до краја такмичења и Плеy-оут фазе борити за голи суперлигашки живот, али ми као навијачи Бачке несмемо окренути леђа играчима, стручном штабу и управи клуба, већ напротив, морамо им давати ветар у леђа и бити њихов 12. играч.

Поштовани Бачкопланчани, Бачка у суботу 26. новембра, са почетком у 13 ч на стадиону Славко Малетин Вава игра своју утакмицу 17. кола Супер лиге Србије против екипе Војводине из Новог Сада која важи за фаворита у овој утакмици по до сада приказаним резултатима. Екипа Бачке нема шта да изгуби и сигурно ће момци у плавим дресовима дати свој максимум и покушати да изненаде рениомираног противника и да после овог кола имају који бод више на свом конту.

Овом приликом, Портал Бачка Паланка Инфо позива све навијаче да испуне стадион Славко Малетин Вава до последњег места и пруже подршку играчима и буду њихов 12. играч.

БУДИ БАЧКИСТА, ПОДРЖИ БАЧКУ !!!

Прочитајте и ово

ОБАВЕШТЕЊЕ О СПРОВОЂЕЊУ КАМПАЊЕ „ЗАШТИТИМО СЕ ОД ГРИПА“ ОД 16. ДО 20. ОКТОБРА 2017. ГОДИНЕ

У сарадњи са Светском здравственом организацијом (СЗО) и под покровитељством Министарства здравља, Србија учествује у …

One comment

  1. Napred Backa!!!! Sutra svi na stadion!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *