Насловна / Вести / Једна кашика ОВОГ ЗАЧИНА дневно, помоћи ће вам да чак троструко више смршате!

Једна кашика ОВОГ ЗАЧИНА дневно, помоћи ће вам да чак троструко више смршате!

Научници са иранском Института медицинских наука, Шахид Садоугхи открили су како особе које дневно поједу кашику млевеног кима чак три пута брже губе на тежини од људи који су на дијети, али не конзумирају тај зачин.

У истраживању је учествовало 88 жена са прекомерном тежином. Све су жене током истраживања смањиле дневни унос калорија за 500 и пратиле савете о здравој исхрани. Међутим, половина испитаница је свакодневно јела три грама кима у праху, умешаног у немасни и незаслађени јогурт. Након три месеца, група која је конзумирала ким више је смршала.

У просеку су изгубиле 1,5 килограм више од жена које нису конзумирале ким. Осим тога, за чак 14 посто им је био смањен удео масти у телу. Жене које нису јеле ким изгубиле су око пет килограма, а удео масти спустиле за 4,9 посто.

Тај зачин је помогао и да ниво лошег холестерола спусте за 10 степени. Научници овај учинак објашњавају тиме што ким садржи обиље фитосферола, који имају способност апсорпције холестерола, а садржи и супстанце које убрзавају метаболизам.

Прочитајте и ово

Пет навика које могу продужити ваш живот

Сви трагају за многобројним напицима, тајнама вечне младости. Овим „проблемом“ у последњих пар година бавили …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *