Насловна / Вести / Како да знате да вам прислушкују телефон?

Како да знате да вам прислушкују телефон?

Откако су се у виртуелном свету појавили узбуњивачи, који су открили бројне скандале прислушкивањем милиона људи широм планете, бројни корисници технологије забринути су да ли баш њих у овом тренутку неко надгледа.

Небројено је хакера у виртуелном свету који зарађу за живот „проваљујући“ у рачунаре, мејлове, рачуне на друштвеним мрежама, због чега се забринутост корисника свих ових технолошких сервиса свакодневно повећава. Штавише, свако од вас може да постане мини-хакер, јер на интернет пространствима постоји велики број упутстава како да неког „шпијунирате“ и како да нарушите његову приватност.
Насупрот томе стоје и бројна упутства како да проверите да ли вас неко прислушкује.

Рецимо, уколико покушате да искључите ваш телефон, али осветљење на позадини још дуго гори или једноставно телефон одбија да се искључи, наводи се да је могуће да вас прислушкују. Атипична „понашања“ телефона у бројним случајевима указују да има проблеме са одређеним компонентама, која често могу да изазову вируси.

Уз помоћ вируса често хакери даљински управљају вашим телефонима, стога је врло важно да проверавате све оне чудне појаве, звукове, осветљења или пак коришћење апликација која испољава ваш телефон. Ипак, све то не мора да буде баш показатељ да вас прислушкују, те су хакери осмислили и начин који би, у теорији, требало да вам олакша да сазнате да ли неко задире у вашу интиму.

Потребно је да проверите да ли је ваш мобилни телефон врућ иако стоји негде изван домета ваших руку. Уколико је разлика у топлоти уочљива, то значи да је телефон подложан некој активности и стога треба одрадити наредна два корака:

– Укуцајте *#06# након чега ће се појавити ИМЕИ код, који наликује бар коду.

– Отворите поставке телефона, потражите опцију статус или у претрагу у укуцајте ИМЕИ. Ако су последње две цифре једнаке као у претходном коду, то значи да вас не прислушкују.

Уколико се ваши бројеви разликују, то значи да сте били или сте још увек под нечијом присмотром.

Такође, постоје и бројни други начини које можете потражити широм интернета.

Прочитајте и ово

ДЕСПОТОВО: Поврће скупље због суше

ДЕСПОТОВО – Ниска јутарња температура и чињеница да је октобар месец наводи на размишљање о …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *