субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / Ко у Бачкој Паланци даје највећи бакшиш?!
Фото: Бачка Паланка ИНФО - Конобар у Лотусу

Ко у Бачкој Паланци даје највећи бакшиш?!

Дати или не дати бакшиш – питање је сад. Када у држави не постоји закон који би разрешио ову дилему, онда можете да бирате да ли ћете великодушно оставити напојницу или ћете бити шкртица у тренутку плаћања. У неким земљама у свету бакшиш је обавезан и већ урачунат у цену, а негде би вас погледали попреко уколико бисте се дрзнули да тутнете напојницу конобару у руке.

А каква је ситуација у Бачкој Паланци? Како бисмо дали одговор на ово питање распитали смо се код бачкопаланачких конобара и услужних радника.

Љубазна радница у једној локалној пекари у главној улици, рекла је да су Бачкопаланчани галантни – нарочито они веселији, да не кажемо пијани, додавши да љубазност јако утиче на то да ли ће неко добити бакшиш.

Фото: Бачка Паланка ИНФО – Конобар у Сектору

У једном кафићу девојка која ради за шанком поделила је с нама своја искуства и ставове:

– Свуда где сам путовала у цену услуге био је урачунат бакшиш, али код нас није обавезан. Овде људи понекад остављају бакшиш, углавном кад су пијани. Мислим да треба давати бакшиш по заслузи. Ја лично не остављам напојницу кад је неко био непристојан или кад у ресторану дуго чекам храну.

– У појединим кафићима, конобари говоре индетично, тј да бакшиш најчешће остављају људи који нису имућни, што не значи да они што „имају пара“ не остављају напојницу. Међутим, такви су ређи случајеви.

Када је реч о таксистима, изгледа да већа цена вожње подразумева и већи бакшиш. Један таксиста нам је рекао да на краћим релацијама нема бакшиша, истакавши да је за године таксирања до сада највећу напојницу добио од пијаног музичара који је дао црвену новчаницу за вожњу од 200 динара. Возач је смешкајући се додао:

-Био је пијан и расположен па је хтео да ме почасти. Било је још лепих вожњи, али лепих бакшиша баш и не.

Изгледа да наши суграђани углавном заокружују износе, па на крају та сума до пуног износа представља бакшиш. Ако је неко баш јако задовољан услугом, дода још који динар. Како стоје ствари, незадовољне муштерије не остављају бакшиш, па се зато треба наоружати љубазношћу како би сви били срећни и задовољни.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

2 Коментари

  1. Bas ste indenticni 😀 😀 😀

  2. Drznuli da tutnete?!
    Realy?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.