četvrtak, jun 27, 2019
Naslovna / Vesti / Kulturni klub „Zvono” osveženje na muzičkoj sceni

Kulturni klub „Zvono” osveženje na muzičkoj sceni

BAČKA PALANKA: Kalendarski kraj godine nije i kraj aktivnosti za poslenike kulture u Bačkoj Palanci, a to pokazuju i članovi Kulturnog kluba „Zvono“. Vežbaju, snimaju, pripremaju nov repertoar.

„Suština projekta „Uzdah reči“ bila je promovisanje Bačke Palanke“, kaže Đurđina Ristić, vođa hora u Kulturnom klubu.

„Od pesnika ovoga puta odabrali smo Dejanu Dongo, studentkinju književnosti koja peva u našem horu. Više puta je nastupila na književnim večerima i drugim manifestacija sa svojom poezijom, a ja sam napisala muziku na njene pesme u maniru stare romanse. Tako i vidim „Zvono“, da se pevaju široke, melodične pesme na kvalitetne tekstove, a ovoga puta su ljubavne.“

Dejana Dongo, svira gitaru, peva u horu i piše stihove. Snimljene su njene dve autorske pesme „Te čudne oči“ i „Tebi“. Pesme je otpevao hor „Zvono“ uz muzičku pratnju na gitari i klarinetu.

„U istom projektu snimljena su i moja kazivanja dveju autorskih pesama „Voli me“i „Ako“ uz gitarsku pratnju“, kaže Dejana Dongo.

„Na snimljenim pesmama hor na gitari prate Zoran Gavrilović i Milan Čulić na klarinetu, a i oni su članovi „Zvona“. Materijal je snimljen u studiju „Proscenijum“ kod Milana Bursaća u Bačkoj Palanci. Uskoro će se CD pojaviti, a pesme će se naći u medijima.“

Nove pesme su prvi put izvedene na „Lenkinim danima“ u Čelarevu, koje je organizovao Književni klub „Lenka Dunđerski“. Hor je nastupao i na „Kočićevim danima“ s prepoznatljivim repertoarom.

„Pripremamo nov repertoar, imamo i nove pevače, jer to diktira odabir pesama. Nemamo neki određeni plan nastupa, uglavnom nas pozivaju na razne manifestacije. U planu je da učestvujemo na književnoj večeri u Narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“ u Bačkoj Palanci, kao i nastup na Novogodišnjem koncertu sa Klubom klasične gitare „Akord“. Na proleće planiramo da se pojačamo pevačima, odnosno da popunimo glasove. Na palanačkoj muzičkoj sceni, ali i šire, postoji potreba za ovakvim ansamblom kao što je „Zvono“. Mislim da smo našli svoje mesto na ovdašnjoj muzičkoj sceni“, ističe Đurđina Ristić.

M. Sudžum

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.