недеља, 7 јуна, 2020
Насловна / Вести / Културни клуб „Звоно” освежење на музичкој сцени

Културни клуб „Звоно” освежење на музичкој сцени

БАЧКА ПАЛАНКА: Календарски крај године није и крај активности за посленике културе у Бачкој Паланци, а то показују и чланови Културног клуба „Звоно“. Вежбају, снимају, припремају нов репертоар.

„Суштина пројекта „Уздах речи“ била је промовисање Бачке Паланке“, каже Ђурђина Ристић, вођа хора у Културном клубу.

„Од песника овога пута одабрали смо Дејану Донго, студенткињу књижевности која пева у нашем хору. Више пута је наступила на књижевним вечерима и другим манифестација са својом поезијом, а ја сам написала музику на њене песме у маниру старе романсе. Тако и видим „Звоно“, да се певају широке, мелодичне песме на квалитетне текстове, а овога пута су љубавне.“

Дејана Донго, свира гитару, пева у хору и пише стихове. Снимљене су њене две ауторске песме „Те чудне очи“ и „Теби“. Песме је отпевао хор „Звоно“ уз музичку пратњу на гитари и кларинету.

„У истом пројекту снимљена су и моја казивања двеју ауторских песама „Воли ме“и „Ако“ уз гитарску пратњу“, каже Дејана Донго.

„На снимљеним песмама хор на гитари прате Зоран Гавриловић и Милан Чулић на кларинету, а и они су чланови „Звона“. Материјал је снимљен у студију „Просценијум“ код Милана Бурсаћа у Бачкој Паланци. Ускоро ће се ЦД појавити, а песме ће се наћи у медијима.“

Нове песме су први пут изведене на „Ленкиним данима“ у Челареву, које је организовао Књижевни клуб „Ленка Дунђерски“. Хор је наступао и на „Кочићевим данима“ с препознатљивим репертоаром.

„Припремамо нов репертоар, имамо и нове певаче, јер то диктира одабир песама. Немамо неки одређени план наступа, углавном нас позивају на разне манифестације. У плану је да учествујемо на књижевној вечери у Народној библиотеци „Вељко Петровић“ у Бачкој Паланци, као и наступ на Новогодишњем концерту са Клубом класичне гитаре „Акорд“. На пролеће планирамо да се појачамо певачима, односно да попунимо гласове. На паланачкој музичкој сцени, али и шире, постоји потреба за оваквим ансамблом као што је „Звоно“. Мислим да смо нашли своје место на овдашњој музичкој сцени“, истиче Ђурђина Ристић.

М. Суџум

Прочитајте и ово

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.