utorak, jun 25, 2019
Naslovna / Vesti / Led počeo da se gomila kod Bačke Palanke
Foto: Nikola Šegan

Led počeo da se gomila kod Bačke Palanke

Ledene barijere koje su bile formirale kod Apatina i Dalja tokom noći su se pokrenule, ali se led trenutno zaustavlja na delu Dunava uzvodno od Bačke Palanke, tačnije uzvodno od Plavne.

Kako ne bi došlo do zabrinjavajućeg gomilanja leda, koji može prouzrokovati i takozvane ledene poplave, na danas održanom zajedničkom sastanku predstavnika Srbije, Hrvatske i Mađarske u Somboru, dogovoreno je angažovanje mađarskih ledolomaca.

Ledolomci će iz Mađarske krenuti u ponedeljak, biće usidreni u Vukovaru, a delovaće u skladu sa stanjem na terenu i prema procedurama predviđenim sporazumom, saopštile su „Vode Vojvodine“.

Na području Novog Sada, usled očekivanog lomljenja leda od strane ledolomaca iz Mađarske, potiskivač „Sloga“ biće spreman i delovaće ukoliko se ukaže potreba.

Na Savi danas ima manje leda nego prethodnih dana. Formiran je ledohod, a pokrivenost vodenog ogledala kreće se od 60 do 70 procenata. Kod Hrtkovaca i Jamene i dalje je ledostaj, a led na tim deonicama pokriva od 80 do 90 procenata vodenog ogledala.

Tisa i banatski vodotoci i dalje su pod ledom.

Redovna odbrana od zagušenja ledom trenutno se sprovodi na 708 kilometara Save, Tise i banatskih vodotoka, a vanredna na 104,7 kilometara Dunava. Debljina leda je od pet do 15 centimetara.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.