Насловна / Вести / Минималац се повећава на 143 динара
Фото: 021

Минималац се повећава на 143 динара

Представници Социјално-економског савета договорили су се да минимална цена рада буде повећана на 143 динара по сату, изјавио је председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанацковић.

Атанацковић је за Н1 рекао и да је послодавцима обећано да се бруто плате неће повећавати, што практично значи да ће се наћи начин да се повећа неопорезиви део плата.

Социјално-економски савет је од девет јутрос у Влади Србије преговарао у о новој минималној цени рада која би се исплаћивала од 2018. године.

Чланови Социјално-економског савета су представници Владе Србије, репрезентативних синдиката и Уније послодаваца Србије.

Репрезентативни синдикати тражили су да минимална цена рада по сату од идуће године буде повећана са 130 на 154 динара, а услов Уније послодаваца је био да истовремено буде повећан неопорезиви део зараде који је сада 11.600 динара.

Социјално економски савет одлучио је на данашњој седници и да не прихвати Нацрт закона о родној равноправности, јер, како је рекао Атанацковић, овај закон има много мањкавости.

Минимална цена рада по сату од јануара ове године је повећана са 121 динар по сату на 130 динара, а последњих пет година за 15 динара. Минималну зараду од 22.880 динара у Србији прима око 350.000 радника.

Прочитајте и ово

ЧСК – Слобода Ужице у недељу, 24. септембра

14podeljeno 14Podeli 0TwitterШесто коло Прве лиге Србије за фудбалере одиграће се овог викенда. У Челареву …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *