четвртак, 13 августа, 2020
Насловна / Вести / Мировић уручио уговоре брачним паровима за куповину сеоских кућа

Мировић уручио уговоре брачним паровима за куповину сеоских кућа

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 43 уговора укупне вредности 42.917.000 брачним паровима са територије АП Војводине, којима су на конкурсу Завода за равноправност полова Војводине, додељена бесповратна средстава за куповину сеоских кућа са окућницом.

„Ваша улога и ваше опредељење да уз помоћ Покрајинске владе обезбедите свој живот и дом у сеоским срединама је за поштовање и то нас додатно обавезује да снажнијим деловањем подржимо ваше активности и иницијативе како би се наша села ревитализовала“, рекао је Мировић.

На конкурс, који је трајао од јула до септембра, стигле су 282 пријаве, што говори о великом интересовању и мноштву оних којима треба помоћ да реше егзистенцијално питање. Циљ конкурса је подстицај развоју руралних средина и побољшање демографске структуре кроз долазак деце.

„Ти циљеви се подударају и са стратешким циљевима Покрајинске владе за ревитализацију запуштених и посусталих, а прелепих и богатих војвођанских села“, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Он је подсетио да је ове године подршку из аграрног буџета добило више стотина малих и средњих пољопривредних газдинстава, а први пут је отворена и кредитна линија за старт ап подршку младима у руралним подручјима. Он је нагласио да ће поред пољопривреде, Покрајинска влада подржати и развој туризма, посебно сеоског.

Кроз реализацију ових уговора подстиче се равноправност полова, с обзиром на то да су на овај начин жене постале власнице некретнина. Председник Покрајинске владе најавио је нови конкурс у 2018. години за исту намену.

Све
информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на
нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер
налогу @BackaPalanka021

Извор: БачкаПаланкаИнфо.цом /дневник.рс / Фото: Покрајинска влада

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.