субота, 19 септембра, 2020
Насловна / Вести / Нема повећања цене струје!

Нема повећања цене струје!

Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је данас да у овом тренутку није у плану било какво повећање цене електричне енергије и вероватноћа да се оствари тај захтев ММФ-а биће све мања.

– Морам да истакнем да су сви приоритети, када је ЕПС у питању усмерени у потпуно другом правцу од поскупљења струје – рекао је Антић, приликом обиласка Термоелектране Никола Тесла Б (ТЕНТ Б) у Обреновцу.

Како је нагласио, ЕПС има план финансијске консолидације, одређена мерила и критеријуме које мора да испуни у свакој години, као и да 2017. године намеће одређене додатне потребе, да се направе финансијске уштеде у ЕПС-у, како би он био дугорочно била стабилнија и одржива компанија.

– ЕПС сада има одлично стање текуће ликвидности, на рачунима има више од 60 милијарди динара и део тога је за ремонте у току и који су пред нама, али имамо стабилне финансије у овом тренутку и приоритети су да наставимо са оптимализацијом броја запослених, у овом тренутку завршавамо социјални програм, по коме очекујемо око 1.900 људи да оде из ЕПС-а – рекао је Антић.

С друге стране, каже министар, постоји повећање наплате, а такође смањење губитака, тако да су то приоритети и кључни параметри које ЕПС сада „гађа“.

Уколико се ту буде успешно, сматра Антић, вероватноћа за испуњавање захтева ММФ за поскупљењем струје биће све мања.

– Понављам, други су нам приоритети, имамо другу идеју и верујем да ћемо успети да те параметре у 2017. остваримо кроз уштеде, смањење губитака и даљу оптимизацију броја запослених, тако да, ако ме питате, немамо у плану на данашњи дан било какво повећање цене електричне енергије – прецизирао је Антић.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.