sreda, jun 26, 2019
Naslovna / Vesti / Nema povećanja cene struje!

Nema povećanja cene struje!

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da u ovom trenutku nije u planu bilo kakvo povećanje cene električne energije i verovatnoća da se ostvari taj zahtev MMF-a biće sve manja.

– Moram da istaknem da su svi prioriteti, kada je EPS u pitanju usmereni u potpuno drugom pravcu od poskupljenja struje – rekao je Antić, prilikom obilaska Termoelektrane Nikola Tesla B (TENT B) u Obrenovcu.

Kako je naglasio, EPS ima plan finansijske konsolidacije, određena merila i kriterijume koje mora da ispuni u svakoj godini, kao i da 2017. godine nameće određene dodatne potrebe, da se naprave finansijske uštede u EPS-u, kako bi on bio dugoročno bila stabilnija i održiva kompanija.

– EPS sada ima odlično stanje tekuće likvidnosti, na računima ima više od 60 milijardi dinara i deo toga je za remonte u toku i koji su pred nama, ali imamo stabilne finansije u ovom trenutku i prioriteti su da nastavimo sa optimalizacijom broja zaposlenih, u ovom trenutku završavamo socijalni program, po kome očekujemo oko 1.900 ljudi da ode iz EPS-a – rekao je Antić.

S druge strane, kaže ministar, postoji povećanje naplate, a takođe smanjenje gubitaka, tako da su to prioriteti i ključni parametri koje EPS sada „gađa“.

Ukoliko se tu bude uspešno, smatra Antić, verovatnoća za ispunjavanje zahteva MMF za poskupljenjem struje biće sve manja.

– Ponavljam, drugi su nam prioriteti, imamo drugu ideju i verujem da ćemo uspeti da te parametre u 2017. ostvarimo kroz uštede, smanjenje gubitaka i dalju optimizaciju broja zaposlenih, tako da, ako me pitate, nemamo u planu na današnji dan bilo kakvo povećanje cene električne energije – precizirao je Antić.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.