petak, jul 19, 2019
Naslovna / Vesti / NEZAPAMĆENI SKANDAL NA GROBLJU U BAČKOJ PALANCI, MEŠTANI ZGROŽENI: Mrtvu babu opljačkali uoči sahrane!

NEZAPAMĆENI SKANDAL NA GROBLJU U BAČKOJ PALANCI, MEŠTANI ZGROŽENI: Mrtvu babu opljačkali uoči sahrane!

BAČKA PALANKA – Porodica Torlaković u Bačkoj Palanci je povređena, Palančani su zapanjeni, a zaposleni na Gradskom groblju, kojim upravlja opštinsko Javno komunalno preduzeće „Komunalprojekt“ obrukani jer je ustanovljeno da je s mrtve žene „neko“, najverovatnije od zaposlenih, skinuo, odnosno ukrao minđuše od punog zlata.

„Mama Ljubica je preminula u petak, 24. novembra, a u 14.30 sati odneta je na groblje u hladnjaču“, kažu vidno potrešeni, ali i ljuti Torlakovići.

Sahrana je bila zakazana i obavljena u subotu, 25. novembra, u 12 sati, a pokojnica je doneta je kapelu u 10 sati.

„Kada smo došli, skinuli smo joj maramu, i, na naše zaprepašćenje, na njenim ušima nije bilo zlatnih minđuša koje 33 godine nije skidala, osim dva-tri puta kada smo ih čistili. Prsten i sat na ruci su ostali, verovatno zato što se vide, a onaj ko je s mrtve žene ukrao minđuše verovatno nije mislio da ćemo skinuti maramu. Slučaj smo prijavili policiji i čekamo da se utvrdi ko je lopov“, kažu u porodici Torlaković.

Kako su preneli lokalni mediji, u Bačkoj Palanci su zgroženi, a stari radnici na Gradskom groblju kažu da se tako nešto nikada nije desilo.

„Zbog propusta u rukovođenju, organizaciji i pružanju pogrebnih usluga, koje su imale za posledicu nemili događaj, protiv svih odgovornih lica koje imaju veze s njim unutar Radne jedinice „Groblje“ pokrenut je disciplinski postupak u skladu s kolektivnim ugovorom“, navodi u zvaničnom saopštenju za javnost direktor JKP „Komunalprojekt“ Aleksandar Bogunović, koji je na toj funkciji od prošle godine.

„Disciplinski postupak pokrenut je s ciljem da se nešto tako ne ponovi. Očekujem da će istraga koju će voditi nadležni organi odrediti i ličnu krivičnu odgovornost i tima staviti tačku na taj nemili događaj“, dodaje se.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

One comment

  1. Nadam da ste iz ovoga članka došli do zaključka?
    Suština ovog kriminalnog čina je taj da kriminalci s izuzetnom pažnjom biraju žrtvu za izvršenje svog izopačenog nauma. Ovo je vrh beščašća jer biraju se osobe koje su, kao što je poznato kroz istoriju kriminala, koje su slabije a naročito one koji su bolesni, koji su zdravstveno unakaženi. Oni su nemoćni da pruže adekvatan otpor i zato su zanimljivi za obavljanje kriminalnih dela umobolnih likova jer ih ništa ne dotiče!
    Hrist za njih ne postoji! Retardiranom umu ništa nije sveto! Ni bolestan a niti mrtav čovek!
    Zato savetujem svima koji su bolesni da se ne hvale puno svojom bolešću? Zbog toga što kriminalci imaju razrađenu tehniku snimanja pa stalno prate klijantelu interesantnu za njihove morbidne naume . Zato preporučujem da se mnogo pazi i gleda oko sebe da ne bi postali ‘poslastica’ za hulje, nažalost.
    Iz ovog primera s kojim ste se upoznali mrtav čovek ne može da pruži otpor ali živi ako ih otkriju treba da ih surovo eliminišu zbog drugih, jer verovatno se slažete, nisu ni zaslužili ništa bolje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.