Насловна / Вести / НОВИ ЗАКОН: Од 13. фебруара укида се превоз комбијем

НОВИ ЗАКОН: Од 13. фебруара укида се превоз комбијем

За десетак дана више нећете моћи да наручите комби да Вас вози до жељене дестинације, јер нови Закон о превозу путника, који ступа на снагу 13. фебруара, не препознаје тај вид транспорта. Комби превозници упозоравају на далекосежне економске последице и најављују протесте.

Када нови Закон ступи на снагу, на стотине комби возила завршиће на ауто отпадима, упозоравају превозници. Радници ће остати без посла а држава без прихода од наплате пореза.

У Удружењу комби превозника кажу да не одустају од захтева за дијалог.

– До дана данашњег нико нас није примио на разговор. Ми сада очекујемо половину фебруара када ће почети да се спроводе ригорозније мере, скидање таблица, одузимање возила и тако даље. Ми ћемо сада, у наредних пар дана, да организујем протестне вожње. Наш адвокат је послао допис Министартву и заказао датум тих протеста. Велики број возила ће изаћи на улице – каже Предраг Марић из Удружења комби превоз путника.

– Број дозвола које имамо, појединачних и ЦЕМТ дозвола није повећан последњих година ни за један, а енормно је увећан возни парк. Питамо, како ће се то расподељивати? До сада је то било регулисао Уредбом али када она престане да важи и ми ћемо имати озбиљан проблем – каже Недељко Бугариновић.

Иако је у медијима, последњих дана било спекулација о могућим изменама у Законима, још увек се чека одговор Министарства саобраћаја.

Прочитајте и ово

ОБАВЕШТЕЊЕ О СПРОВОЂЕЊУ КАМПАЊЕ „ЗАШТИТИМО СЕ ОД ГРИПА“ ОД 16. ДО 20. ОКТОБРА 2017. ГОДИНЕ

У сарадњи са Светском здравственом организацијом (СЗО) и под покровитељством Министарства здравља, Србија учествује у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *