subota, maj 25, 2019
Naslovna / Vesti / Obeležen 3. decembar, međunarodni dan invalida!
Predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka, Mita Lačanski

Obeležen 3. decembar, međunarodni dan invalida!

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u petak 02. decembra 2016. godine, održana je manifestacija u velikoj sali Skupštine opštine Bačka Palanka.

Ovaj dan se obeležava od 1992. godine kada je Generalna skupština UN usvojila Rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje toga dana sa ciljem da se unapredi život, omogući osobama sa invaliditetom da jednako uživaju ljudska prava i budu ravnopravni učesnici u društvu.

Predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka,  Mita Lačanski, pozdravio je prisutne i u svom govoru istakao:

– Naša sredina je i ranije bila vrlo senzibilna kada su u pitanju osobe sa invaliditetom jer smo spremno podržavali projekte kojima se promovisala kultura tolerancije, a možda za početak i vrlo bitno da mi već godinama imamo budžetski pozicionirana udruženja. Namera nam je da, koliko god to u budućnosti bude u našoj moći pomognemo i ostalim udruženjima, pre svega u obezbeđivanju prostora namenjenih samo njima, kako bi svoje programske aktivnosti lakše realizovali i gde bi njihovi članovi mogli lakše da se organizuju i ostvare prava koja im svakako pripadaju.

img_1268

Gostima su se obratili i predsednik SIR Vojvodine – Stana Svilarov, Pokrajinski sekretar – Predrag Vuletić, zamenik direktora Pokrajinskog fonda PIO – Čedo Francuski i potpredsednik SIR-a Srbije – Stanko Nimčević.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.