Насловна / Вести / Обележен 3. децембар, међународни дан инвалида!
Председник Скупштине општине Бачка Паланка, Мита Лачански

Обележен 3. децембар, међународни дан инвалида!

Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, у петак 02. децембра 2016. године, одржана је манифестација у великој сали Скупштине општине Бачка Паланка.

Овај дан се обележава од 1992. године када је Генерална скупштина УН усвојила Резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тога дана са циљем да се унапреди живот, омогући особама са инвалидитетом да једнако уживају људска права и буду равноправни учесници у друштву.

Председник Скупштине општине Бачка Паланка,  Мита Лачански, поздравио је присутне и у свом говору истакао:

– Наша средина je и раније била врло сензибилна када су у питању особе са инвалидитетом јер смо спремно подржавали пројекте којима се промовисала култура толеранције, а можда за почетак и врло битно да ми већ годинама имамо буџетски позиционирана удружења. Намера нам је да, колико год то у будућности буде у нашој моћи помогнемо и осталим удружењима, пре свега у обезбеђивању простора намењених само њима, како би своје програмске активности лакше реализовали и где би њихови чланови могли лакше да се организују и остваре права која им свакако припадају.

img_1268

Гостима су се обратили и председник СИР Војводине – Стана Свиларов, Покрајински секретар – Предраг Вулетић, заменик директора Покрајинског фонда ПИО – Чедо Француски и потпредседник СИР-а Србије – Станко Нимчевић.

Прочитајте и ово

ДЕСПОТОВО: Поврће скупље због суше

ДЕСПОТОВО – Ниска јутарња температура и чињеница да је октобар месец наводи на размишљање о …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *