Насловна / Вести / Од јануара више инспектора ће контролисати домове за старе

Од јануара више инспектора ће контролисати домове за старе

Број инспектора који ће контролисати рад домова за старе, незбринуту децу и друге установе социјалне заштите, али и затварати илегалне домове којих је све више у Војводини, биће удвостручен од Нове године.

Уместо досадашњих девет, од јануара посао ће водити 19 инспектора.

Ипак, проблем је и даље несарадња са судовима, односно, непостојање повратне информације о случајевима нелегалних домова и кажњавању њихових власника, а највећи број поступака које Министарство за рад покрене против несавесних власника домова пред надлежним судовима застари.

Подсетимо, у 2016. години инспекција Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију издала је 25 забрана за рад за 22 илегална дома за старе у Војводини, а некима је ове године забрана издавана више пута.

Услугу домског смештаја одраслих и старијих лица на територији Војводине пружа 15 установа чији је оснивач Покрајинска влада, као и 28 приватних домова који имају лиценцу за рад. Њихов списак и адресе налазе се на сајту Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/021)

Прочитајте и ово

Пет навика које могу продужити ваш живот

Сви трагају за многобројним напицима, тајнама вечне младости. Овим „проблемом“ у последњих пар година бавили …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *