уторак, 2 јуна, 2020
Насловна / Вести / Одбојкашице ОШ „Свети Сава“ у Бачкој Паланци нижу успехе упркос тешкоћама

Одбојкашице ОШ „Свети Сава“ у Бачкој Паланци нижу успехе упркос тешкоћама

БАЧКА ПАЛАНКА: Основна школа „Свети Сава“, једна од три у Бачкој Паланци, једина нема салу за бављење физичким васпитањем, а једна је од ретких и у целој општини чији ученици током зиме немају услове за вежбање у наменском простору.

Иако ова школа има 880 ученика, спада међу највеће у општини, и налази се у центру града, деценијама генерације бивших ђака желело је, али и садашњих прижељкују да добију салу.

То, ипак, није сметало ученицама старијих разреда ове школа да се пласирају на финално школско републичко првенство у одбојци. У Пријепољу, где је у другој половини фебруара одржано такмичење, овдашње девојчице освојиле су сребрну медаљу, односно постале су школске вицешампионке Србије у одбојци.

„Ово је сјајан успех за Бачку Паланку, школски спорт и нашу школу“, рекла је наставница физичког Гордана Пушић која је водила своје ученице до успеха.

„Пресрећна сам и поносна на ове сјајне девојке, а ово је још један разлог да коначно добијемо фискулнурну салу. Зими вежбамо у учионицама, или у оближњој неусловној сали Специјалне ОШ „Херој Пинки“. Само ако је лепо време вежбамо у школском дворишту. И ја сам била ученица ове школе и нисам дочекала салу, надам се да ћу као наставница то ускоро дочекати.“

Зими вежбају у учионицама, или у оближњој неусловној сали Специјалне ОШ „Херој Пинки“. Само ако је лепо време вежбају у школском дворишту
На своје ученице: Ивану Зорић, Миону Димитрић, Лану Ивановић, Јовану Зеленовић, Веру Васић, Ању Мандић, Габријелу Зељко и Нину Бурсаћ – поносна је и директорка ОШ Татјана Кецман.

„Деца су постигла велик успех, а то је још један разлог да се сви, како ми тако и локална самоуправа, ангажујемо да ускоро и наша школа добије салу за физичко васпитање као што приличи у овом веку“, рекла је директорица.

„То више није само проблем нас запослених у школи, нити наше деце, то је проблем и локалне заједнице, односно општине. Колико деца желе салу говори и чињеница да су сами снимили кратки филм и намеравају да га пошаљу на адресе многих у Србији.“

Ова школа, која деценијама у овој вароши важи за престижну васпитно-образовну установу територијално припада Месној заједници „Центар“ и буквално се налази у самом центру града.

„Већ дуго времена настојимо да се изборимо и створимо услове како би коначно и ова школа имала своју салу“, каже Мишо Ивановић, председник Савета МЗ „Центар“.

„Као члан Школског обора родитеља упознат сам са делом досадашњих проблема, али исто тако знам да постоји земљиште, одмах поред школе, где би се могла подићи сала, монтажна или зидана за децу и просветне раднике мање је битно, јер ће о томе своју реч рећи струка и финансијске могућности.“

Да речи председника Савета МЗ имају основа потврдио нам је мр Мирослав Сићевић, директор општинског Јавног предузећа „Стандард“, фирме која брине о урбанизму и плановима ове општине.

„Наше предузеће ради, односно скоро је завршило урбанистички план за нову спорсту салу, а чека се само сагласност „Електровојводине““, каже Сићевић.

„Урбанистички услови постоје, постоји земљиште, а када се заврши урбанистички пројекат прећи ће се на израду грађевинског пројекта и све ће ићи брже и лакше.“

Текст и фото: М. Суџум

Прочитајте и ово

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.