ponedeljak, maj 20, 2019
Naslovna / Vesti / Održan Sajam stvaralaštva seoskih žena u Bačkoj Palanci

Održan Sajam stvaralaštva seoskih žena u Bačkoj Palanci

Povodom Međunarodnog dana seoskih žena juče je održan XI Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine.

Sajam je organizovan u saradnji Zavoda za ravnopravnost polova APV i Sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Vlade AP Vojvodine i uz logističku podršku TOO, odnosno opštine Bačka Palanka. Ovaj sajam je i pre dve godine organizovan u ovoj varoši, goste i učesnike je dočekao lep oktobarski dan, pa je ceo doživljaj bio još lepši.

U centru grada bili su razapeti šatori čak preko 200 udruženja žena iz skoro svih opština u Vojvodini, a procenjuje se da je u goste Bačkoj Palanci došlo skoro 2.000 predstavnica lepšeg pola. Svi parking prostori u gradu i bližoj periferiji bili su zauzeti, a Sajam je bio podeljen u tri segmenta. U jednom delu žene su prikazale proizvode tkanja i veza, na drugoj rukotvorine, a na trećoj, najposećenijoj, stari, odnosno tradicionalni kolači. Bilo je tu i meda, domaćeg pića, zimnice…

U ime domaćina brojne gošće, ali i domaćine pozdravio je Branislav Šušnica, predsednik Bačkopalanačke opštine. Domaćinima se na gostoprimstvu zahvalila Diana Milović, direktorica Zavoda za ravnopravnost polova.

„Žene na selu su stubovi porodica, a mi želimo da ih ojačamo, jer one su hranitelji i branitelji porodica“, rekao je, između ostalog, Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Prema njegovim rečima, jačanjem položaja i ravnopravnosti žena u našim selima podstičemo ih i u razvijanju preduzetničkog duha čime one doprinose i boljem materijalnom položaju svojih porodica u selima.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.