utorak, jun 25, 2019
Naslovna / Vesti / Odšteta za ujed psa samo ako je uslikan!

Odšteta za ujed psa samo ako je uslikan!

Ukoliko vas pas lutalica ujede u Valjevu i želite da od Grada naplatite odštetu, moraćete kao dokaz da priložite fotografiju psa.

Ovu odluku gradske vlasti su donele kako bi se osigurale jer su u 2016. godini za ujede pasa lutalica građanima isplatili skoro 24 miliona dinara.

U ovoj gradskoj odluci piše i da će oštećeni u pratnji komunalnog inspektora morati da pronađe psa koji ga je napao.

„Po novoj odluci oštećeni građanin podnosi prijavu nakon ujeda ili napada psa lutalice odeljenju Gradske uprave nadležnom za inspekcijske poslove. Radi utvrđivanja daljih činjenica vezanih za događaj, oštećeni zajedno sa komunalnim inspektorom izlazi na lice mesta i fotografiše psa lutalicu ako je to moguće. Komunalni inspektor je potom dužan da sa nadležnom službom Zoohigijene organizuje identifikaciju i hvatanje psa lutalice“, stoji u odluci Gradskog veća Valjeva.

Kako navode, cilj „fotografisanja i identifikacije“ jeste da se utvrdi da li je „pas napadač“ zaista lutalica i u nadležnosti Grada ili je reč o psu koji ima vlasnika ali je pušten na ulicu.

U tom slučaju Grad bi se ogradio od odgovornosti, a ujedeni građanin bi isplatu odštete morao da traži od vlasnike životinje. U gradskom azilu koji je prebukiran smešteno je više od 150 lutalica, ali je procena da na ulicama i dalje ima duplo više pasa.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.