петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / Опрез: Не стављајте ове ствари у блендер

Опрез: Не стављајте ове ствари у блендер

Уколико имате блендер просечне снаге, не би требало да га користите за неке од ових састојака.

Иако снажан мотор и ножеви блендера могу да изблендују много тога, постоји неколико ствари које не би требало да стављате у овај уређај.

Прочитајте којих је то седам ствари које не смете да убацујете у блендер:

1. Сувише врућу течност

Док је за пасирање састојака супе, како бисте направили потаж, најпрактичнија ствар блендер, уколико је та супа сувише врућа, убацивање исте у блендер може бити врло опасно. Убацивањем врло вруће течности и потом укључивањем блендера ствара се пара и притисак унутар апарата, што може довести до тога да поклопац искочи а врућа супа експлодира по просторији.

Уместо тога, пустите да се супа прохлади бар пет минута пре него што је убаците у блендер. Попуните га течношћу до половине и држите поклопац чврсто обмотан пешкиром како бисте спречили незгоде.

2. Пире кромпир

Иако вам ово можда делује безазлено, укључивање блендера како бисте направили пире кромпир неће дати резултате. Оштрице блендера ће превише да „уситне“ кромпир што ће довести до тога да ослободи превише скроба. Крајњи резултат ће бити лепљива, гумена маса уместо пенастог прилога који сви волимо. Уместо тога, употребите класичне алатке за прављње пире кромпира, справе за пасирање или млин за храну.

3. Сушено воће или сушени парадајз

Уколико имате блендер велике јачине, ово не би требало да буде проблем. Међутим, уколико имате блендер стандардне јачине, кожаста и жилава текстура сушеног воћа и парадајза може врло лако да се заглави за оштирце блендера и да их упропасти. Зато, уколико морате да изблендујете сушено воће или парадајз, претходно их потопите у топлу воду како бисте их омекшали.

4. Зрна кафе

Технички, можете самлети зрна кафе у блендеру. Али, постоје боље алатке за млевење целих зрна. Блендер може учинити да зрна кафе буду неједнако самлевена што може утицати на укус кафе. Зрна такође могу да похабају оштрице блендера те је стога боље да потражите млин за кафу.

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.