sreda, jul 17, 2019
Naslovna / Vesti / Opština Bačka Palanka odobrila dugoročni zakup zemlje oko Despotova

Opština Bačka Palanka odobrila dugoročni zakup zemlje oko Despotova

BAČKA PALANKA: Skupština opštine Bačka Palanka dala je saglasnost na Investicioni plan, uz predlog mera za realizaciju zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini po osnovu prava prečeg zakupa.

Preciznije, radi se o investicionom planu „Ajduk agrar“ doo iz Despotova.

Nadležni su ovakvu odluku obrazložili, kako kažu, činjenicom da je Zakonom o poljoprivrednom zemljištu predviđeno, između ostalog, da se pravo prvenstva zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta može dati na period i do 30 godina. Kažu, ovde nadležni, da u sladu sa tim i investitor, odnosno „Ajduk agrar“ doo dostavi izjavu kojom pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potvrđuje da investicija nije početa samo radi dobijanja saglasnosti nadležne Komisije.

„Opština Bačka Palanka u pravu prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini „Ajduk agrar“ Despotovo daje poljoprivredno zemljište u državnoj svojini ukupne površine preko 70 hektara i to na period od 30 godina. Uz cenu od 207 evra po hektaru po godini“, kaže predsednik Skupštine opštine Mita Lačanski za „Dnevnik“ i dodaje da aranžman počinje da važi od 2018-19. agroekonomske godine.

Po Investicionom planu „Ajduk agrar“ doo planira zapošljavanje 44 radnika u naredne tri godine. U ovoj agroekonomskoj godini 15, u narednoj 10, a u 2019-20. godini 19 novih radnika. Odluka se obrazlaže procenom da ovo preduzeće planira značajno investiranje.

Sve informacije o Bačkoj Palanci i okolnim mestima možete pratiti i na
našoj Fejsbuk stranici!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @BackaPalanka021

Izvor: BačkaPalankaInfo.com / Dnevnik / Foto: Dnevnik

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.