Насловна / Вести / Основан нови фудбалски клуб у нашој општини “Орлови БП”

Основан нови фудбалски клуб у нашој општини “Орлови БП”

Орлови БП” полетели

Општина Бачка Паланка је однедавно постала богатија за још један фудбалски клуб.

Наиме, нови клуб носи назив “Орлови БП”, а његов председник је Милан Антонић који ће уједно водити први тим, односно сениоре, док је тренер кадета Иван Белец. Међутим, треба додати да, с обзиром на то да је клуб тек основан, “Орлови БП” још немају играче за први тим, већ само млађе категорије. За сада Антонић ради са две групе пионира, а кадети “Орлова БП” ће се укључити у ПФЛ Сомбор за тај узраст већ од ове јесени.

-Почели смо припреме 25. јула и радимо сваки дан, од понедељка до петка, чак некад и суботом. Тренирамо на терену са вештачком травом, један део радимо на бенту и у хали, а што се тиче теретане имамо договор са Дамиром Иванчићем. Што се тиче кадетске екипе, ту су играчи 2001. и 2002. годиште, с тим што сам ја допунио тим са неколико играча из 2003. годишта. Мислим да смо после “Оџака” ми екипа која ће се борити за сам врх табеле.

По речима Белеца, сениорски тим ће “Орлови БП” имати тек за две-три године.

-Изабрали смо тежи пут, првенствено што се тиче финансија. Када су у питању такмичења, изабрали смо подручну лигу због бољег квалитета лиге. Зиста радимо пуном паром, припремамо се озбиљно, имамо доста добрих играча. У нашој екипи имамо три играча 2003. годиште које ћу прикључити кадетској екипи. Битно је напоменути да сви који тренирају код нас, а са стране су, имају обезбеђене месечне карте што им умногоме олакшава путовања, истиче Белец.

“Орлови БП” за сада имају 45 играча, пола од тог броја, њих 23, је из Бачке Паланке, а остатак из Младенова, Бача, Обровца, Силбаша, Футога и Ветерника.

Из новог бачкопаланачког клуба наводе да им је жеља да се кроз подручну кадетску лигу екипа пласира у Квалитетну лигу Војводине што би за овај тек формирани тим био огроман успех.


Д. З.

Прочитајте и ово

Затвара се најстарија месара у Бачкој Паланци

БАЧКА ПАЛАНКА: Месну индустрију АД „Бачка“, која послује у систему „Универекспорта“, у Бачкој Паланци држе …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *