петак, 18 септембра, 2020
Насловна / Вести / ПАРАГЕ: Воз ће стати, али само на минут
Нико не може да каже како нема путника у Парагама

ПАРАГЕ: Воз ће стати, али само на минут

Од пре три дана возови ће на прузи Нови Сад – Сомбор застајати и у Парагама, селу бачкопаланачке општине, које је у минулим месецима, по речима самих мештана било одсечено од света.

Након притужби мештана Парага да већ два месеца морају колима да иду до суседних места како би ухватили воз, иако имају месечне карте, или да плаћају вишеструке аутобуске везе, контактирали смо ову месну заједницу, али и представнике  „Србија Воз” а.д. Секретар МЗ Параге Горан Пејић рекао нам је да је средином децембра постигнут договор са представницима железнице, али да се није поштовао.

– То је велики проблем, јер воз пролази кроз наше место на линији Нови Сад-Сомбор, али не стаје, те путници морају колима да иду до Раткова или Гајдобре и тамо улазе у воз – каже Пејић. – У „Србија Возу” ад су нам рекли да путника има, али карата нема, те да им је неисплативо, иако воз свеједно стаје мало после Парага, јер ту постоји раскрсница, али не прима путнике.

Према његовим речима, 5. децембра прошле године Месна заједица послала је захтев „Србија Возу” за стајање путничког воза, а затим је и председник Општине Бачка Паланка, којој ова месна заједница припада, послао ургенцију. Након тога, уследио је састанак са представниима јавног предузећа о стајању воза,три пута дневно, међутим тај договор се није поштовао.

Огорчени мештани потписивали су петицију, покретали акције преко друштвених мрежа, објашњавајући колико им тешко пада изостанак воза. Нашој редакцији јавила се Новосађанка која поседује кућу у Парагама, коју не може да обиђе јер је та авантура уз више преседања кошта пар хиљада динара. Лекар у Параге иначе, долази на два сата дневно, а сваки одлазак у новосадску болницу подразумева право путовање, у ком се смењује превоз возом и аутобусом и самим тим становницима овог места лечење или посета болесницима нису приступачни. Неки путници су се жалили да су до болнице у Новом Саду морали да промене чак три аутобуса.

Првобитно, воз Нови Сад- Сомбор је на станици у селу Параге стајао четири пута дневно, али је због смањеног броја путника, једна линија укинута. У децембру је договорено да воз стаје три пута на кратко, тек толико да деца и радници могу да оду и врате се из школе или на посао.
На наш упит из „Србија Воза” стигло нам је обавештење да путници из Парага од данас више не брину и да ће воз стајати на станици три пута дневно из правца Сомбора према Новог Саду и обрнуто, додуше само на кратко.

– Почев од 25. јануара воз поново стаје у месту Параге и прима путнике, и то возови број 5431, 5435, 5437 који крећу из Сомбора за Нови Сад и возови број 5430, 5434, 5436 који саобраћају из Новог Сада према Сомбору- каже помоћник директора сектора за ИКТ и маркетинг „Србија Воз” ад Драгана Станковић.

Ред вожње

Воз који из Сомбора креће у 3.35 у Парагама ће стати у 5.17, да би већ у 5.18 кренуо даље. На исти начин возови из Сомбора (11.15 и 16.00) ће у Парагама стати у 12.55 и 17.39 часова. Возови који из Новог Сада полазе у 6.22, 15.20 и 19.37, у Парагама ће стати буквално на минут, у 7.10, 16.07 и 20.25

Прочитајте и ово

Бачка Паланка: Инвестицијама до смањења губитака на водоводној мрежи

БАЧКА ПАЛАНКА: Јавно комунално предузеће „Комуналпројект“ брине о водоснабдевању преко 55.000 становника општине Бачка Паланка, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.