Насловна / Вести / Парламентарних избора неће бити, само председничких

Парламентарних избора неће бити, само председничких

Парламентарних избора ове године неће бити, већ само председничких.

Лидер Српске напредне странке и будући кандидат за председника Србије Александар Вучић би требало највероватније сутра да јавности, али и политичким партнерима и ривалима, саопшти одлуку да ће бити расписана само трка за председника државе, јавља Спутњик.

Владајућа коалиција је протеклих дана била подељена око тога да ли би требало да се и ове године, истовремено са председничким, одрже и избори за републички парламент.

Спутњик подсећа да су за ту опцију били Јединствена Србија Драгана Марковића Палме, Кркобабићев ПУПС и Карићев Покрет снага Србије, који су чак и јавно апеловали на Вучића да утиче на расписивање парламентарних избора. Наводно, и део СНС је заговарао ту опцију.

Вучић је преломио да ће бити стабилнија ситуација у држави уколико се одрже само избори за шефа државе. Претегло је и становиште да у време регионалних потреса, политичке кризе у Босни и Херцеговини, заоштреног стања на Косову и Метохији, не би било сврсисходно да се чак ни привремено прави вакуум у свим водећим државним институцијама.

Прочитајте и ово

ОБАВЕШТЕЊЕ О СПРОВОЂЕЊУ КАМПАЊЕ „ЗАШТИТИМО СЕ ОД ГРИПА“ ОД 16. ДО 20. ОКТОБРА 2017. ГОДИНЕ

У сарадњи са Светском здравственом организацијом (СЗО) и под покровитељством Министарства здравља, Србија учествује у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *