Насловна / Вести / Пијаца у Бачкој Паланци „процветала“! Мушкарци, на Вас је ред!

Пијаца у Бачкој Паланци „процветала“! Мушкарци, на Вас је ред!

Ако је судити по произвођачима и продавачицама цвећа, мушкарци у Бачкој Паланци могли би се ових дана показати као пажљиви мужеви, момци, поштоваоци жена…

Зелена пијаца у овом граду већ неколико дана је процветала и нуди се, после дуге и хладне зиме, пуно цветова, мириса и лепоте. Није ово ни превелик атак на џеп, ако куповина цвећа, бар једном годишње схвати као оправдање статуса џентлмена у улози супруга, колеге, оца, брата, свекра, деде. Из стакленика и пластеника на пијацу су изнети зумбули, цикламе, разне врсте љубичица, мушкатли, свог процветалог, али и скупљег цвећа у саксијама. Резано цвеће је јуче било симболично заступљено, а његова већа продаја се очекује тек сутра, на 8. март – Дан жена.

– Није скупо бити џентлмен – кажу продавачице цвећа у Бачкој Паланци, јер се јуче тај мали знак пажње могао купити већ за 80, преко 150 динара, па до скупљих цветних примера. Дан и ноћ су, на пример, у саксији коштали од 80-100 динара, скоро расцветани зумбули 150 динара у саксији, цикламе 220 динара… Међутим, то је било јуче, а није извесно колике ће цене бити сутра.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Dnevnik)

Прочитајте и ово

Пет навика које могу продужити ваш живот

Сви трагају за многобројним напицима, тајнама вечне младости. Овим „проблемом“ у последњих пар година бавили …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *