Насловна / Вести / Породица Адамовић са десеторо деце добија дом

Породица Адамовић са десеторо деце добија дом

Председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, организовао је донаторску вечеру како би се прикупила средства за адекватно стамбено збрињавање овдашње породице Адамовић, која има десеторо деце.

Мајка Милијана (38) и отац Срђан (38), иначе доктори стоматологије недавно су добили десето дете, а живе као подстанари у стану од 55 квадрата. Срђан је пореклом из Суботице, а Милијана из Бачке Паланке. Пре неколико година, а због посла дошли су у Милијанину Паланку где сада раде и живе у изнајмљеном и неадкватном стану за дванесточлану породицу.

Председник Oпштине Бранислав Шушница

„На радост свих Бачкопаланчана породица Адамовић је добила десето дете, а у данашњем времену, када у Србији влада бела куга, то је велика ствар и пример да се може, додуше уз велика одрицања имати бројнија породица него што је сада просечна породица у Србији“, рекао је Шушница. Како каже, одлучено је локална самоуправа помогне овој породици тако што ће обезбедити плац.

„Видећемо да помогнемо и у новцу како би Адамовићи почели да граде адекватан кров над главом, односно породичну кућу. На донаторској већери били су и привредници из Бачке Паланке и околине, па ће део посла ће бити урадажен и средствима која они буду донирали“, додао је Шушница.

Адамовићи имају седам синова и три ћерке. Мајка Милијана каже да има доста обавеза, али да је важно да дан добро почне, да се деца која су доспела за школу испрате. Отац Срђан каже да су још релативно млади и да није искључена могућност да имају још деце. Један од дечака, каже да је пети по реду, па би желео још браће и сестара, ако Бог да.

Милијана вели да су и она и супруг из породица са више деце, а да је све некако лакше после петог детета, сви се организују и помажу. Милијана и Срђан Адамовић имају: Димитрија, Јовану, Лазара, Ану, Недељка, Николу, Ђурђију, Јована и Саву, а од недавно имају и десето дете. Довољно је замислити само десет рођендана, десет родитељских састанака, екскурзија, дванаест доручака, ручкова, ужина и вечера…па уз све честитке овој породици пожелети свако добро.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Dnevnik)

Прочитајте и ово

Пет навика које могу продужити ваш живот

Сви трагају за многобројним напицима, тајнама вечне младости. Овим „проблемом“ у последњих пар година бавили …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *