Насловна / Вести / Потврда да сте живи кошта 3.000 динара

Потврда да сте живи кошта 3.000 динара

У местима где постоје јавни бележници службе овере у општинама и судовима од 1. марта више ништа не оверавају.

Грађани код нотара плаћају многе услуге које су до сада биле бесплатне, а у општинама тврде да ће грађани код нотара чекати дуже, чак и неколико дана.

„Оверене папире којима се остварује право на туђу негу и помоћ могли сте да добијете за петнаестак минута и то бесплатно, док се код нотара плаћа. За све социјалне категорије, за избегла и расељена лица, услуге овере биле су бесплатне, баш као и овере медицинске документације за инвалидску пензију“, каже за „Политику“ службеница општине Палилула.

„Прошле недеље дошла нам је старија жена којој су нотари тражили 22.000 динара за оверу 40 отпусних листа из болнице, што јој је потребно за остварење права на инвалидску пензију“, додала је службеница.

Општинари нису наплаћивали ни излазак на терен ради издавања потврде о животу, што је многим старијим суграђанима потребно због иностраних пензија. Нотари ову услугу наплаћују, па ће потврда да је непокретна бака жива коштати 3.240 динара. Од тога је излазак на терен 2.700 динара, а сама потврда је 540 динара.

Све информације о Бачкој Паланци и околним местима можете пратити и на нашој Фејсбук страници!

Такође нас можете пратити и на нашем Твитер налогу @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Politika)

Прочитајте и ово

ДЕСПОТОВО: Поврће скупље због суше

ДЕСПОТОВО – Ниска јутарња температура и чињеница да је октобар месец наводи на размишљање о …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *