sreda, jun 26, 2019
Naslovna / Vesti / Predškolska ustanova „Mladost“ druga kuća za 900 mališana

Predškolska ustanova „Mladost“ druga kuća za 900 mališana

Predškolska ustanova „Mladost“ u Bačkoj Palanci, po rečima stručnjaka, spada u red najuspešnijih u Vojvodini, a krajem prošle i početkom ove godine broj upisane dece premašio je 900, uzrasta od jedne godine života do onih koji idućeg septembra kreću u prvi razred osnovne škole.

Danas „Mladost“ ima sedam objekata, jedan više u odnosu na 2015. godinu. Ponovo je u funkciji renovirani vrtić „Bambi“, koji je pet godina bio zatvoren, ovde poznatiji kao Belo zabavište i u kojem boravi oko 100 dece, a otvorena su i izdvojena odeljenja u Despotovu i Tovariševu.

Goran Šatara, direktor ove ustanove, izjavio je da je prošlu godinu u radu obeležilo proširenje kapaciteta, povećanje broja zaposlenih i da su na taj način pomogli brojnim sugrađanima. Dodaje da će se trend proširenja ustanove nastaviti i u ovoj godini, jer je želja da u svakom selu (ima ih 13 u opštini sa preko 55.500 stanovnika), gde postoji potreba, predškolstvo bude dostupno mališanima. Izvesno je da će se to ove godine dogoditi u Silbašu, a verovatno i u Obrovcu, ali planirano je i povećanje kapaciteta i u samoj Bačkoj Palanci.

Ovde vele da im je cilj stalno podizanje kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada, podizanje kvaliteta uslova boravka najmlađih… Direktor posebno ističe kvalitetne i marljive radnike Predškolske ustanove, a, kako je rekao, ne misli samo na vaspitačice koje učestvuju neposredno u vaspitno-obrazovnom radu, već na sve zaposlene od kuvarica, higijeničara, servirki, tehničkog osoblja, do pravne i finansijske službe. Posebno ističe ulogu lokalne samouprave koja omogućava uspešan rad „Mladosti“.

Opština Bačka Palanka je osnivač ove predškolske ustanove, a zaposleni kažu da nadležni imaju puno sluha za svaku potrebu i želju onih koji brinu o mališanima kojima su objekti u kojima skoro svakodnevno borave u jednu ruku i druga kuća, pored one gde žive sa svojim porodicama. Vaspitači imaju saradnju sa Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom, ovdašnjim Domom zdravlja, Policijskom stanicom, Opštinskim sudom, i svima onima koji mogu da olakšaju boravak mališana i život zaposlenih u ustanovi. Posebno se ističe dobra saradnja sa kompanijama „Tarket“, „Ćosić“, „Fruktus“ (donira velike količine čajeva)… Kažu da privrednici rado sarađuju sa predškolstvom, jer deca su budućnost ovog društva.

Sve informacije o Bačkoj Palanci i okolnim mestima možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @BackaPalanka021

(BackaPalankaInfo.com/Dnevnik)

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.