utorak, maj 21, 2019
Naslovna / Vesti / Problemi sa novim zdravstvenim knjižicama

Problemi sa novim zdravstvenim knjižicama

Elektronske zdravstvene knjižice koriste se tek mesec dana, ali već zadaju muke građanima.

– Dobili smo nove knjižice, firma je uredno platila doprinose, ali kada sam otišla kod lekara nastao je problem. Kada su u Domu zdravlja ubacili knjižicu u čitač, pokazivalo je da nije overena, pa su me vratili. Na kraju se ispostavilo da RFZO ne ažurira redovno podatke o osiguranicima – rekao je za „Kuirir“ jedan korisnik nove knjižice, koji se redakciji obratio želeći da ih obavesti o problemu, a prenosi „Mondo“.

Drugi su se žalili na kvalitet knjižica jer im je, kako kažu, otpao čip! U tom slučaju morate do šaltera RFZO kako biste uložili reklamaciju.

Nove knjižice su, kažu, stvorile gužve u čekaonicama domova zdravlja zato što medicinari još nisu savladali rad na sistemu za čipovane dokumente.

U RFZO, međutim, kažu da nema nikakvih problema u primeni novih knjižica, i dodaju da je na sajtu Fonda moguće proveriti da li je sve u redu sa knjižicama, zatim preko aplikacije, kao i putem telefona, prenosi „Mondo“.

U RFZO odbacuju i primedbe na kvalitet kartica i nedostatke sistema.

– Fond nije odgovoran za materijal od koga se proizvode kartice. Takođe, performanse zdravstvenih informacionih sistema u zdravstvenim ustanovama nisu u našoj nadležnosti – kažu u RFZO.

Pročitajte i ovo

Četiri penala, tri gola u Palanci, dva sa bele tačke, Bačka pobedila Spartak

Vojvođanski derbi pripao domaćinima pred 2.000 svedoka sudija Simović u centru pažnje OFK Bačka – …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.